Atac comis la Kabul, revendicat de către gruparea jihadistă Statul Islamic

0
Publicat:

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat un al doilea atac comis în trei zile la Kabul, care s-a soldat marţi, 9 ianuarie, cu cel puţin trei morţi în estul capitalei afgane, relatează AFP, conform Agerpres.

Șapte jihadiști cu arme în mâini din gruparea Statul Islamic
Jihadiști din gruparea Statul Islamic. Foto:Arhiva Adevărul

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kabul, Khalid Zadran, a informat marţi seara, 9 ianuarie, pe reţeaua X (fostă Twitter) că trei persoane au fost ucise şi patru au fost rănite după ce un dispozitiv plasat într-un cărucior a explodat lângă un microbuz.

El a declarat miercuri pentru AFP că un suspect a fost arestat şi a mărturisit.

Gruparea SI a revendicat marţi seara atentatul pe aplicaţia Telegram, precizând că a "detonat un dispozitiv într-un vehicul care transporta angajaţi ai închisorii Pul-e-Charki".

Aceasta este una dintre cele mai mari închisori din Afganistan, situată chiar în Kabul.

Statul Islamic a mai revendicat un atentat cu bombă comis duminică în care au fost ucise cel puţin cinci persoane într-un autobuz în cartierul Dasht-e-Barchi din capitală, o enclavă a comunităţii şiite hazara, oprimată de secole în Afganistan.

Statul Islamic îi vizează în mod regulat pe şiiţi pe care îi consideră eretici

În noiembrie anul trecut, şapte persoane au fost ucise într-o explozie produsă într-un autobuz în Dasht-e-Barchi, revendicată de SI.

Numărul atentatelor cu bombă şi atacurilor sinucigaşe în Afganistan a scăzut semnificativ după preluarea puterii de către talibani în august 2021. Cu toate acestea, o serie de grupuri armate rămân încă o ameninţare în Afganistan.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite