Atac armat în Thailanda, soldat cu cel puţin 15 morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
thailanda atac

Cel puţin 15 oameni au murit şi patru au fost răniţi în provincia Yala din sudul Thailandei după ce mai mulţi insurgenţi separatişti au atacat un punct de control de securitate. Atacatorii au împrăţtieat explozibili şi cuie pe străzi pentru a întârzia forţele de fordine să-i prindă.

Între victime se numără un ofiţer de politie, mai mulţi voluntari militari şi oficiali de securitate. "Aceasta este fapta insurgenţilor [...] Acesta este unul dintre cele mai mari atacuri din ultimul timp", a spus colonelul Pramote Prom-in, un purtător de cuvânt al poliţiei regionale, citat de Reuters.

Deocamdată atacul nu a fost revendicat. Se pare că separatiştii musulmani malai atacă personalul de securitate şi călugării din provinciile din sudul Thailandei, pe care îi văd ca ocupanţi ai teritoriilor cu majoritate budistă.

Rădăcinile conflictului local datează de la începutul secolului XX, când teritoriul sultanatului Pattani a devenit parte a Siamului majoritar budist (fostul nume al Thailandei) şi a fost separat în trei provincii - Naranthiwat, Pattani şi Yala.

De atunci, mişcările musulmane din aceste regiuni au cerut în repetate rânduri o autonomie mai largă şi au făcut eforturi pentru independenţă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite