Atac al Israelului în Siria: Cel puţin patru morţi la o bază aeriană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sistemul sirian de aparare in alerta FOTO EPA-EFE
Sistemul sirian de aparare in alerta FOTO EPA-EFE

Un militar sirian şi trei combatanţi proiranieni au fost ucişi într-un atac aerian al Israelului în provincia Homs, în centrul Siriei, a anunţat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), o organizaţie cu sediul în Regatul Unit, relatează AFP, potrivit news.ro.

„Inamicul israelian a comis, către ora (locală) 23.34 (şi ora României), o agresiune aeriană (...) asupra regiunii Palmira vizând un turn de comunicaţii şi mai multe ţinte din jur”, a anunţat agenţia oficială siriană de presă Sana, citând surse militare.

Atacul israelian a ţintit mai multe poziţii iraniene din jurul bazei aeriene T4, inclusiv un turn de comunicaţii, precizează OSDO, care dispune de o reţea vastă de surse în Siria.

Potrivit sursei sus-menţionate, în atac au fost ucişi un militar sirian şi trei combatanţi prioranieni - a căror naţionalitate nu a putut fi identificată imediat.

Alte şapte persoane - inclusiv trei militari sirieni - au fost rănite.

Sana a anunţat că un militar a fost ucis, iar alţi trei răniţi.

Un atac cu rachetă comis de Israel împotriva bazei aeriene şi în regiunea acesteia s-a soldat, săptămâna trecută, cu moartea a doi combatanţi străini proiranieni, potrivit OSDO. Sana anunţa atunci că au fost răniţi şase militari.

Armata israeliană efectuează cu regularitate raiduri, de la izbucnirea Războiului din Siria, în 2011, pe teritoriul acestei ţări, vizând în principal forţe iraniene, forţe din cadrul mişcării şiite libaneze Hezbollah şi trupe guvernamentale siriene.

Israelul îşi confirmă foarte rar atacurle în Siria vecină, însă ameninţă cu regularitate că nu va permite Siriei să devină un cap de pod al Iranului, principalul său inamic.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite