Armata siriană intră cu tancurile în orașul Alep

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Armata siriană atacă orașul Alep Foto: Captură Reuters
Armata siriană atacă orașul Alep Foto: Captură Reuters

Tancurile armatei siriene se îndreaptă spre cartierele din sud-vestul orașului Alep, afirmă activiștii din zonă, citați de BBC.

Potrivit activiștilor, bombardamentele asupra zonelor controlate de rebeli s-au intensificat în această dimineață, iar avioanele militare survolează orașul la mică altitudine.

Corespondentul BBC în zonă transmite că au fost înregistrate victime și că multe familii încearcă să se refugieze.

Puterile occidentale au avertizat că orașul Alep, cel mai populat din Siria, ar putea fi scena unui masacru.

Rebelii susțin că au distrus un număr considerabil de tancuri, dar afirmațiile lor nu pot fi verificate din surse independente.

Vineri, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, şi-a exprimat „preocuparea" în legătură cu intensificarea violenţelor la Alep, îndemnând regimul sirian să înceteze ofensiva militară, relevă AFP.

„Îndemn Guvernul sirian să înceteze ofensiva de la Alep", a declarat Ban Ki-moon, după discuţii cu ministrul britanic de Externe, William Hague, adăugând că violenţele trebuie să înceteze de ambele părţi.

Aviaţia militară siriană a bombardat, în ultimele zile, cartiere situate în estul oraşului Alep, în ceea ce pare a fi o premieră în cadrul conflictelor care afectează Siria.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, o organizație cu sediul la Londra, peste 19.000 de persoane au murit în cele 16 luni de conflict.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite