Armata siriană a pătruns într-un cartier rebel din oraşul Homs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata siriană a pătruns marţi în cartierul rebel al-Khaldieyh din Homs, un oraş situat în centrul Siriei, a anunţat televiziunea oficială, relatează AFP citată de Mediafax.

Potrivit unei organizaţii nonguvernamentale (ONG), Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, militari loiali regimului au avansat, dar nu au preluat controlul asupra centrului cartierului, total devastat.

După câteva ore de răgaz, forţele loiale regimului au reluat marţi dimineaţa bombardamentele împotriva centrului oraşului Homs, unde se află rebeli, asediaţi de aproximativ patru luni.

O sursă din cadrul serviciilor de securitate siriene a anunţat, luni, o ofensivă generalizată împotriva Homs, cel mai important oraş industrial din Siria, care a făcut parte din avangarda mişcării de contestare a regimului lui Bashar al-Assad.

"Armata încearcă să cureţe ultimele cartiere rebele din Homs", declara această sursă.

"Armata a curăţat totodată satele din jurul Al-Qusayr, iar în prezent încearcă să preia controlul asupra oraşului" vecin Homs, adăuga această sursă, o informaţie confirmată de insurgenţi.

O altă sursă din domeniul securităţii siriene a afirmat că armata intenţionează să preia controlul asupra acestor două fiefuri până la sfârşitul săptămânii. "Ulterior ne vom concentra asupra nordului Siriei", a continuat această sursă.

Provincia Homs este cea mai importantă şi deţine o poziţie strategică. Situată la frontiera cu Libanul şi Irakul, ea asigură legătura între nordul şi sudul Siriei.

Militanţi de la Homs au apreciat că este vorba despre un "asalt fără precedent".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite