Argentina: peştii piranha au atacat înotătorii din fluviul Parana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

60 de persoane au fost atacate miercuri şi rănite de peştii carnivori piranha din apele fluviului Parana, Argentina, în momentul în care încercau să facă baie, relatează AFP.

Atacul peştilor piranha a avut loc miercuri, în apropiere de Rosario, pe o plajă unde argentinienii veniseră să se bronzeze şi să se răcorească în apele fluviului Parana.

„(n.r. – Peştii) Au fost foarte agresivi. Totul a început la sfârşitul dimineţii, când au simţit muşcături la nivelul picioarelor şi al mâinilor. Peştii piranha au rupt, literalmente bucăţi de carne din oameni”, a declarat medicul de urgenţă din Rosario, Gustavo Centurion.

Grupul de peşti piranha nu a putut fi observat de cei care veniseră să se îmbăieze în apele maro ale fluviului Parana.

Pygocentrus nattereri (piranha roşii), cei mai răspândiţi în America de Sud, şi Serrasalmus spilopleura (piranha aurii) cu dimensiuni între 20 şi 60 de centimetri, sunt speciile de peşti carnivore identificate în regiunea argentiniană de Institutul de Limnologie.

 „Sunt peşti cu dinţi puternici şi provoacă multe leziuni în cazul în care muşcă”, a afirmat directorul sistemului sanitar de urgenţă din Rosario, Federico Corner, acesta luând decizia de a instala un centru medical provizoriu în apropierea plajei.

Peştii piranha care trăiesc în Parana, fluviul care izvorăşte pe teritoriul Brazilie şi se varsă în Atlantic după ce trece prin Argentina şi Paraguay, se deplasează în grupuri şi nu-i atacă des pe cei care înoată în acestea ape. Aceşti peşti sunt atraşi de urmele de sânge, ultimele atacuri din Rosario fiind înregistrate în anii 1970.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite