Ali Khamenei: Utilizarea armelor chimice, “pretext de atacare” a Siriei de către Statele Unite şi aliaţii săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul spiritual iranian, Ali Khamenei. FOTO: Reuters
Liderul spiritual iranian, Ali Khamenei. FOTO: Reuters

Armele chimice pe care regimul de la Damasc este acuzat că le-a folosit în atacul de pe 21 august sunt „o scuză” pentru a ataca Siria, potrivit declaraţiei de joi a liderului spiritual suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, informează AFP.

Statele Unite şi aliaţii săi consideră „utilizarea armei chimice ca un pretext” şi „spun că vor să intervină pe motiv de probleme umanitare”, a declarat liderul iranian, unul din principalii susţinători ai lui Bashar al-Assad, în urma solicitării preşedintelui american, Barack Obama, a aprobării de către Congres a acţiunii militare împotriva regimului sirian.  

Cred că americanii fac greşeli privind Siria şi au simţit impactul, precum şi că vor suferi cu siguranţă pierderi”, a adăugat Ali Khamenei în discursul său care a fost publicat şi pe site-ul său oficial.

Spre deosebire de declaraţiile liderului spiritual şi principalilor comandanţi militari, reprezentanţi guvernamentali de factură moderată au condamnat utilizarea armelor chimice, dar în acelaşi timp au tras un semnal de alarmă împotriva posibilei intervenţii militare în Siria.

Fiind o victimă armelor chimice, Republica Islamică a Iranului tolerează utilizarea unor astfel de arme. În plus, ea nu tolerează faptul că un grup de ţări îşi permit să ducă o campanie în regiunea”, declara ministrul de Externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, televiziunii de stat pe 28 august.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite