Alertă teroristă declanșată în India de un iaht încărcat cu puşti de asalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un iaht fără pilot sub pavilion britanic, care transporta puşti de asalt şi muniţie, a declanşat o scurtă alertă teroristă în India, după ce a naufragiat în mod misterios pe coasta de vest a ţării, nu departe de Mumbai, au declarat autorităţile. Incidentul aminteşte de atentatele teroriste din 2008, cele mai grave din istoria, ţării, relatează AFP.

FOTO Captură video
FOTO Captură video

Viceministrul adjunct al Maharashtra, Devendra Fadnavis a declarat că autorităţile au exclus până acum ”orice piste teroriste”, adăugând că ancheta oficială continuă.

Trei puşti de tip AK-47 şi un depozit de muniţie au fost descoperite la bordul iahtului ”Lady Han”, care a naufragiat, joi, pe o coastă nu prea populată din vestul statului Maharashtra. Incidentul a amintit de atacurile teroriste din 2008, cele mai grave din istoria Indiei.

Un grup de militanţi din Pakistan a ajuns la Mumbai cu barca înainte de a lansa un atac asupra hotelurilor şi obiectivelor turistice. Peste 160 de persoane au fost ucise în atacurile din capitala comercială a Indiei, la nord de locul unde a andocat ”Lady Han”.

Anchetatorii antiterorism au confiscat barca, sub pavilion britanic, reperată de pescari. Mai târziu în cursul zilei, autorităţile au stabilit că iahtul aparţinea unui cuplu australian care a fost nevoit să îl abandoneze pe mare după ce motorul a cedat, pe 26 iulie.

Grupul britanic de securitate maritimă Neptune P2P Group a revendicat dreptul de proprietate asupra armelor folosite de membrii personalului său pentru a proteja nava împotriva piraţilor în timpul călătoriei în Oceanul Indian, Golful Aden şi sudul Mării Roşii.

Am dori, de asemenea, să mulţumim autorităţilor indiene pentru investigarea şi gestionarea problemei şi le rămânem la dispoziţie pentru a coopera pe deplin şi a asigura recuperarea echipamentului nostru de siguranţă”, a anunţat compania într-un comunicat, joi.

Iahtul părăsise Emiratele Arabe Unite pentru a naviga în Marea Mediterană, însă o furtună şi marea agitată au forţat întregul echipaj, inclusiv personalul de securitate, să abandoneze nava avariată împreună cu armele lor. Ei au fost salvaţi de o navă de război a Marinei coreene, care a încercat fără succes să remorcheze iahtul ”Lady Han”, potrivit comunicatului emis de Neptune P2P.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite