Alegeri în Siria. 7.195 de candidaţi s-au înscris în cursa pentru cele 250 de mandate de deputat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegătorii sirieni sunt chemaţi la vot luni, începând cu ora 7.00, la primele alegeri „multipartite" după o jumătate de secol. Scrutinul legislativ, organizat într-un climat de violenţă, este contestat de opoziţie, care îl califică drept o „mascaradă".

În toată ţara, care se cofruntă, începând din martie 2011, cu o puternică mişcare de contestare a preşedintelui Bashar al-Assad, 7.195 de candidaţi, printre care 710 femei, sunt în cursă pentru cele 250 de mandate de deputat. Noii parlamentari vor trebui să adopte o serie de reforme promise de şeful statului.

Nouă partide au fost create şi omologate, dintre care şapte participă la scrutin. Până la adoptarea prin referendum, în februarie, a noii Constituţii, articolul 8 al legii fundamentale acorda partidului Baas, aflat la putere din 1963, rolul conducător în societate.

Siria a rămas fără Parlament în urmă cu un an, din cauza revoltei care a cuprins o mare parte a ţării şi care a fost reprimată violent. Preşedintele Bashar al-Assad a fost nevoit să implementeze cele mai importante legi prin decrete prezidenţiale.

Cele aproximativ 12.000 de centre de votare urmează să se închidă la ora locală 22.00 (22.00, ora României).

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite