Al Jazeera: Unii dintre oficialii întemnițați de pe vremea lui al-Bashir au fost eliberați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Totodată, potrivit postului, apropiații fostului președinte care se aflau în libertate au emis o declarație în care „au acceptat să fie judecați după ce își vor îndeplini rolul în evenimentele actuale din țară”.

Conflict în Sudan. Foto: Profimedia
Conflict în Sudan. Foto: Profimedia

Mai mulți oficiali de rang înalt sub regimul fostului președinte sudanez Omar al-Bashir, care până de curând se aflau în închisoarea Kober din Khartoum, au fost eliberați, a anunțat miercuri postul de televiziune Al Jazeera. Potrivit acestuia, asociații lui al-Bashir, care se aflau în libertate, au emis o declarație în care „au fost de acord să fie judecați după ce își vor îndeplini rolul [în evenimentele actuale din țară]”.

Un consilier al comandamentului forțelor de reacție rapidă (forțele speciale) a confirmat postului de televiziune Al-Arabia că „mai mulți reprezentanți ai regimului fostului președinte, dintre care unii sunt căutați internațional”, au fost eliberați din închisoare. El a pus eliberarea lor pe seama „comandanților armatei sudaneze care îl susțin pe al-Bashir”.

După cum a transmis Al Jazeera cu referire la membrii familiei al-Bashir, însuși fostul președinte „a fost tratat în spital de ceva timp și nu a evadat din închisoare”

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite