Afganistanul interzice vânzarea armelor de jucărie, pentru a combate cultura violenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afganistanul a interzis marţi vânzarea armelor de jucărie, pentru a încerca să combată cultura violenţei în rândul tinerilor, relatează Deutsche Welle .

Autorităţile afgane au interzis vânzarea puştilor Kalaşnikov şi a altor arme de jucărie, după ce acestea au rănit mai mult de 100 de persoane în timpul ceremoniilor care au marcat sfârşitul Ramadanului.

Armele de jucărie care trag cu gloanţe de cauciuc sau de plastic sunt foarte populare în rândul copiilor afgani, iar vânzările cresc semnificativ la sfârşitul Ramadanului.

Peste 100 de copii şi adolescenţi au suferit răni la ochi în ultimele trei zile de festivităţi, care s-au încheiat duminică, potrivit Ministerului afgan de Interne.

"Ministrul de Interne, Nur ul-Haq Ulumi, a ordonat forţelor de poliţie să confişte toate armele de jucărie ... care pot duce la traume fizice şi psihice", se arată într-un comunicat al ministerului.

Guvernul afgan încearcă să reducă influenţa acestor jucării asupra tinerilor din ţară, unii analişti apreciind că există o legătură între jocurile de război din copilărie şi violenţa adulţilor.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite