Aeroportul în care nu vei mai avea nevoie de pașaport. Tehnologie biometrică și recunoaștere facială VIDEO

0
Publicat:

Călătoriile de pe unul dintre cele mai bune aeroporturi din lume - Changi din Singapore - vor deveni și mai ușoare din 2024, când va fi introdus un sistem automatizat de control al imigrației, care va permite pasagerilor să părăsească orașul-stat fără pașaport, folosind doar date biometrice, potrivit CNN.

Anunțul a fost făcut de ministrul comunicațiilor din Singapore, Josephine Teo, luni, într-o sesiune parlamentară, în timpul căreia au fost adoptate mai multe modificări la Legea privind imigrația din țară.

„Singapore va fi una dintre primele câteva țări din lume care va introduce vămuirea automată a imigranților, fără pașaport
", a anunțat ministrul.

Deja tehnologia biometrică, împreună cu un software de recunoaștere facială, este utilizată într-o oarecare măsură pe Aeroportul Changi, pe culoarele automate de la punctele de control al imigrației.

Changi Airport. FOTO Facebook Changi Airport
Changi Airport. FOTO Facebook Changi Airport

Modificările anunțate vor „reduce necesitatea ca pasagerii să prezinte în mod repetat documentele de călătorie la punctele de contact și vor permite o procesare mai continuă și mai convenabilă", a declarat Teo.

„Simbol unic de autentificare"

Cu ajutorul biometriei va fi creat un „simbol unic de autentificare" care va fi folosit la diferite puncte de contact automatizate - de la predarea bagajelor la controlul de imigrare și îmbarcare - eliminând necesitatea documentelor de călătorie fizice, cum ar fi cărțile de îmbarcare și pașapoartele.

Pașapoartele vor fi în continuare necesare pentru multe țări din afara Singapore care nu oferă vămuire fără pașaport, situații în care călătorii vor avea nevoie totuși de aceste documente, a subliniat ministrul comunicațiilor din Singapore, Josephine Teo, potrivit CNN.

Changi Airport. FOTO Facebook Changi Airport
Changi Airport. FOTO Facebook Changi Airport
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite