Accident în lanț în Egipt. Zeci de morți, mulți carbonizați, peste 50 de răniți VIDEO

0
Publicat:

Cel puţin 35 de persoane au murit, iar alte 53 au fost rănite sâmbătă, într-un accident în lanţ pe un drum care asigură o legătură între Cairo şi Alexandria, în zona nordică de coastă a Egiptului.

Accident în lanț în Egipt FOTO Profimedia
Accident în lanț în Egipt FOTO Profimedia

Accidentul s-a soldat cu ”35 de morţi, dintre care cel puţin 18 au fost carbonizaţi”, scrie cotidianul Al-Ahram, care publică o listă cu numele a ”cel puţin 53 de răniţi”.

În imaginile de la fața locului se observă cum mai multe mașini au fost cuprinse de flăcări și se aud țipetele oamenilor.

De altfel, dintre cele 35 de persoane decedate, 18 au fost carbonizate.

Accidentele rutiere sunt foarte frecvente în Egipt, unde drumurile sunt adesea prost întreţinute, iar Codul Rustier este puţin respectat.

Imagini postate pe reţele de socializare surprind un TIR răsturnat de-a curmezişul drumului rapid, al cărui asfalt a fost parţial ars.

Mai departe, cel puţin un autobuz şi un minibus sunt surprinse în mare parte carbonizate, la fel ca numeroase maşini, unele încă în flăcări.

În jur cozi de maşini aşteptau, în ţipetele mulţimii, într-un nor dens de fum negru.

Oficial, aproximativ 7.000 de oameni au fost ucişi în accidente rutiere în 2021, în cea mai populată ţară din lumea arabă, cu 105 milioane de locuitori.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite