Accident feroviar în Tunisia: cel puţin doi morţi şi 34 de răniţi

0
Publicat:

Cel puţin două persoane au murit şi 34 au fost rănite în deraierea unui tren de noapte în estul Tunisiei, a anunţat miercuri compania de căi ferate, relatează AFP.

FOTO Shutterstock (arhivă)
FOTO Shutterstock (arhivă)

Accidentul s-a produs la puţin timp după miezul nopţii când un tren care asigura legătura între Tunis şi Gabes (sud) a deraiat la sosirea în oraşul Msaken, la circa 150 km de capitală.

Mecanicul de tren şi-a pierdut viaţa când locomotiva s-a răsturnat la intrarea în gara din Msaken. Trei vagoane au deraiat ulterior, provocând moartea unui pasager şi rănirea a 34, a precizat Societatea naţională a căilor ferate tunisiene (SNCFT), într-un comunicat.

Spitalizaţi în urma accidentului, 28 de răniţi au putut fi externaţi după ce au beneficiat de îngrijirile necesare. Ceilalţi şase necesită investigaţii suplimentare, dar starea lor nu provoacă îngrijorare, potrivit aceleiaşi surse.

"A fost deschisă o anchetă pentru a elucida circumstanţele şi cauzele accidentului şi a stabili responsabilităţile", a adăugat SNCFT.

Acest accident are loc la 15 luni după ce o coliziune între două trenuri la sud de Tunis s-a soldat cu circa o sută de răniţi în martie 2022.

În decembrie 2016, cinci persoane au murit şi peste 50 rănite în aceeaşi zonă în urma unei coliziuni între un autobuz de transport public şi un tren, din cauza infrastructurii deficitare.

În urma acestui accident, CEO-ul SNCFT din acea perioadă a fost demis.

În iunie 2015 Tunisia a cunoscut una dintre cele mai mari drame feroviare din istoria recentă, când 18 persoane au murit într-un accident între un tren şi un camion la El Fahes, la circa 60 km sud de Tunis.

Coliziunea a fost provocată de un defect de semnalizare la trecerea la nivel cu calea ferată.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite