A patra doză de vaccin anti-COVID creşte de cinci ori nivelul anticorpilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conform datelor Minsterului isrealian al Sănătăţii, luna trecută, în Israel infectările zilnice au crescut de 10 ori, în timp ce numărul cazurillor grave a crescut într-un ritm mult mai lent.  FOTO EPA-EFE
Conform datelor Minsterului isrealian al Sănătăţii, luna trecută, în Israel infectările zilnice au crescut de 10 ori, în timp ce numărul cazurillor grave a crescut într-un ritm mult mai lent.  FOTO EPA-EFE

Premierul israelian Naftali Bennett, a precizat marţi, citând concluziile preliminare ale unui studiu că, la o săptămână după administrarea celei de-a patra doze, s-a observat o creştere de cinci ori mai mare a numărului de anticorpi la persoanele vaccinate.

„La o săptămână de la a patra doză, ştim mult mai sigur că a patra doză este sigură. (...) Observăm o creştere de cinci ori mai mare a numărului de anticorpi la persoanele vaccinate”, a declarat premierul israelian Naftali Bennett, la Sheba Medical Center, conform Reuters.

Sheba Medical Center a administrat a patra doză de vaccin într-un studiu realizat rândul personalului medical al centrului, pe fondul unei creşteri la nivel naţional a variantei Omicron.

De altfel premierul a anunţat pe data de 22 decembrie că toţi israelienii cu vârsta peste 60 de ani şi personalul medical vor avea dreptul la o a patra doză de vaccin anti-COVID-19, după consultarea unui grup de experţi.

Lansat pe 27 decembrie, în cadrul experimentului, Sheba a administrat a patra doză de vaccin Pfizer BioNTech la 150 de membri ai personalului medical ale căror niveluri de anticorpi scăzuseră semnificativ la patru-cinci luni după ce primiseră a treia doză. 

Sheba a anunţat că un alt grup urmează să primească în acestă săptămână a patra doză din vaccinul Moderna. 

Efectele secundare moderate raportate până acum de unii dintre participanţi nu au diferit de cele de după a treia doză, respectiv febră şi dureri de cap, a informat spitalul.

Conform datelor Ministerului israelian al Sănătăţii, luna trecută, infectările zilnice au crescut de 10 ori, în timp ce numărul cazurillor grave a crescut într-un ritm mult mai lent. 

Aproximativ 60% din populaţia de 9,4 milioane din Israel este vaccinată complet.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri