62 de persoane şi-au pierdut viaţa, miercuri, în luptele dintre forţele guvernamentale siriene şi rebeli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum arată o parte a Alepului, înainte şi după bombardamente. FOTO: Amnesty International
Cum arată o parte a Alepului, înainte şi după bombardamente. FOTO: Amnesty International

Aproximativ 60 de combatanţi rebeli au fost omorâţi miercuri într-o ambuscadă realizată de armata siriană, susţine o organizaţie non-guvernamentală siriană, citată de BBC.

Rebelii au fost ucişi într-o ambuscadă în apropierea oraşului Adra, la est de Damasc, susţin reprezentanţii Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului: „cel puţin 62 de rebeli au murit, majoritatea dintre ei fiind tineri”.

Agenţia de ştiri publică, Sana, a confirmat că zeci de rebeli au fost ucişi, susţinând că aceştia făceau parte din Al-Nustra, organizaţie afilită Al-Qaeda. Aceeaşi agenţie a anunţat şi că mitralierele rebelilor şi lansatoarele de rachete au fost confiscate.

Mohammed Saeed, activist civic de lângă Damasc, a declarat pentru Associated Press că rebelii ieşeau din suburbiile de est ale Damascului în zona Qalamoun, în momentul în care au fost descoperiţi.

Forţele proguvernamentale i-au împuşcat cu mitralierele. Se că aceştia au descoperit drumul secret pe care îl foloseau rebelii”, a afirmat activistul civic.

Mai mult de 100.000 de oameni au fost ucişi în luptele siriene care au loc în ultimele 28 de luni, iar aproximativ 1,7 milioane de sirieni au fost forţaţi să-şi caute adăpost în ţările vecine, conform estimărilor ONU.

Forţele armate loiale preşedintelui Bashar Al-Assad deţin controlul asupra regiunii Damascului şi rutelor din vest, în timp ce rebelii au ocupat părţi din nord şi est.

De asemenea, Amnesty International a publicat miercuri imagini cu oraşul Alep, văzut din satelit, în care poate fi observat modul în care al doilea oraş ca mărime din Siria în urma bombardamentelor realizate de forţele guvernamentale. Cartiere întregi ale Alepului au fost distruse, victimele bombardamentelor fiind în mare măsură copii şi femei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite