600.000 de dolari pentru camuflarea zvasticii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marina americană a acceptat să modifice o cazarmă care are forma simbolului nazist. Stupoare în întreaga lume. Utilizatorii programului Google Earth au descoperit că baza Marinei Americane

Marina americană a acceptat să modifice o cazarmă care are forma simbolului nazist.

Stupoare în întreaga lume. Utilizatorii programului Google Earth au descoperit că baza Marinei Americane din San Diego (sudul Californiei, SUA) are forma de zvastică, privită din satelit. La sol, este vorba de patru corpuri de clădire sub formă de "L", legate între ele printr-un corp central în care se află scările. Un influent grup pentru lupta împotriva antisemitismului a cerut modificarea formei care seamănă cu simbolul nazist.

Marina Americană a anunţat că va investi 600.000 de dolari pentru a modifica una dintre cazărmile sale din California, în scopul de a camufla forma ei de zvastică, după cum este văzută din aer.

De pe sol, cele patru corpuri de clădire, în formă de "L", care o compun, prezintă o imagine inofensivă. Utilizatorii programului Google Earth au observat că, din satelit, baza din San Diego seamănă cu zvastica, simbol milenar în Orient, dar care este asociat în Occident, începând din anii 1920, cu nazismul şi atrocităţile sale. Influentul grup împotriva antisemitismului "Liga Antidefăimare" s-a arătat şocat de această situaţie şi a cerut modificarea formei edificiului militar. US Navy a acceptat să facă schimbarea, pentru a evita coincidenţa nefericită.

A fost construită în anii `60

"Marina Americană a prevăzut cheltuieli bugetare care se ridică la 600.000 de dolari pentru efectuarea de lucrări necesare camuflării aspectului văzut din cer", a declarat purtătorul de cuvânt al US Navy, Angelic Dolan. "Nu vrem să şocăm pe nimeni, nici să fim asociaţi cu vreun astfel de simbol", a adăugat el. Autorităţile militare au acceptat să facă investiţii pentru a schimba arhitectura, deoarece şi-au dat seama că un simbol care a dus la moartea a mii de persoane nu este potrivit pentru forma unei baze militare.
Complexul de clădiri al US Navy, din San Diego, a fost construit în anii `60, dar discuţii privitoare la imaginea sa din satelit au apărut abia recent.

Un delict neştiut şi nedorit

Desenarea unei zvastici pe o clădire publică este un delict. Dar ce se întâmplă dacă însăşi clădirea arată ca o zvastică? Complexul de clădiri în care se află baza Marinei Americane din San Diego a început să fie construit în 1967. A fost gata trei ani mai târziu. Nu au existat intenţii pentru ca aceasta să aibă formă de zvastică.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite