28 de persoane au fost inculpate în China după atacul brutal asupra unor femei VIDEO

0
Publicat:

28 de persoane au fost inculpate luni de justiția din China, după un atac violent asupra unor femei care luau masa la un restaurant din Tangshan.

FOTO Captură video
FOTO Captură video

Evenimentul a avut loc în iunie și a fost imortalizat de camerele de supraveghere ale localului. Cazul a scandalizat opinia publică.

Devenite virale, imaginile, de o mare violenţă, arată cum un necunoscut pune mână pe spatele unei femei care lua masa cu alte două persoane. Respins, bărbatul a început să o lovească, după care alte persoane au tras-o afară de păr şi au lovit-o în timp ce era căzută.

În haosul produs de atacul bărbaților, alte trei femei au fost rănite. Autoritățile spun că două dintre ele au avut nevoie de spitalizare.

Luni, Curtea de Justiţie din Hebei, provincia din care face parte oraşul Tangshan, a anunţat inculparea a 28 de persoane, între care şi principalul suspect, prezentat ca Chen.

„Faptele sunt clare", iar „probele sunt solide", a precizat instanţa într-un comunicat.

China, în vizorul opiniei publice

Cazul a relansat în China dezbaterea despre hărţuirea sexuală şi violenţa sexistă. Numeroși internauți au cerut ca autoritățile să fie inexorabile cu agresorii.

De teama unei mişcări populare necontrolate, cenzorii internetului au şters totuşi rapid comentariile online.

Conform Comitetului pentru protecţia jurnaliştilor, cu sediul în SUA, reporterii chinezi care s-au deplasat la Tangshan pentru a cerceta cazul au fost intimidaţi, hărţuiţi, iar unii chiar închişi de autorităţi, scrie Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite