25 de rebeli ucişi în Pakistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata a afirmat miercuri că a omorât cel puţin 25 de rebeli şi a pierdut cinci soldaţi într-un atac al militanţilor islamişti într-o zonă tribală din nord-vestul Pakistanului, relatează Times Live.

O sută de bărbaţi înarmaţi cu puşti şi lansatoare de rachete au atacat în noaptea de marţi spre miercuri o tabără militară din districtul Khyber, de la graniţa cu Afganistanul, nu departe de fiefurile talibanilor aliaţi cu Al-Qaeda.

Teroriştii au atacat un post militar din Bara şi cinci soldaţi au fost ucişi în atac, se spune într-un comunicat al armatei.

Trecătoarea Khyber este fieful unui grup de rebeli, Lashkar-e-Islam, care se declară militanţi islamişti, dar în realitate comit tot felul de acte criminale: răpiri pentru obţinerea unor răscumpărări, extorcări, atacarea şi jefuirea vehiculelor şi convoaielor cu ajutoare pentru Afganistan.

Forţele de securitate i-au respins şi au raportat uciderea a 25 de terorişti şi rănirea mai multor persoane, potrivit aceluiaşi comunicat.

Bilanţurile anunţate în mod regulat de militari în urma luptelor cu talibanii şi alte forţe rebele din nord-vestul Pakistanului nu pot fi verificate prin surse independente, aceste zone de la frontiera cu Afganistanul fiind controlate de rebelii islamişti.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite