Video 100 de elefanți au fost salvați de inundații catastrofale în nordul Thailandei

0
Publicat:

Inundațiile catastrofale au distrus un sanctuar popular de elefanți din nordul Thailandei, ucigând doi și forțând evacuarea altor 100 și a zeci de turiști din zonǎ.

Elefanți cu apa până la burtă, într-un sanctuar din Thailanda
Circa 100 de elefanți au fost salvați în Thailanda în urma inundațiilor. Captură video CNN

Videoclipuri și imagini dramatice din Parcul Natural Elephant din apropierea orașului Chiang Mai au arătat zeci de elefanți trecând prin apă până la burtă spre un teren mai înalt.

„A fost cea mai mare evacuare pe care am făcut-o vreodată, apa a crescut rapid”, a declarat Saengduean „Lek” Chailert, fondatorul Elephant Nature Park, pentru CNN, numind inundațiile cele mai grave pe care le-a experimentat vreodată parcul.

În videoclip se poate vedea personalul parcului care lucrează cu elefanți, cunoscuți sub numele de mahouts, strigând „Du-te, continuă”, în timp ce îndemnau pahidermele uriașe să iasă din țarcuri și să meargă prin apele mari.

Sunt câteva animale pe care nu le-am putut evacua ieri. Treisprezece elefanți adulți sunt încă înconjurați de ape și pot intra în panică”, a spus Saengduean.

Unul dintre cei doi elefanți care au murit a fost Ploy Thong, care era orb, a spus Saengduean sâmbătă. Alți doi sunt încă dispăruți.

Inima mea este frântă. Au fost duși de ape în fața ochilor mei”, a declarat Saengduean pentru CNN.

Nordul Thailandei a suferit inundații severe și alunecări de teren în ultimele săptămâni din cauza ploilor torenţiale aduse de taifunul Yagi, cea mai puternică furtună din Asia din acest an, care a făcut zeci de morți în timp ce a măturat regiunea la mijlocul lunii septembrie.

Autoritățile din Chaing Mai, o destinație turistică populară din Thailanda, au emis alerte pentru potențiale inundații, deoarece nivelurile apei de-a lungul râului Ping, care străbate orașul, ating cote periculoase.

Cu inundații extinse în jurul parcului și apele încă în creștere, fondatorul sanctuarului a spus că se confruntă cu perspectiva nedorită de a fi nevoiți să evacueze animalele a doua oară.

„Situația este mult mai rea decât ieri”, a spus ea, adăugând că a cerut ajutor urgent de la autoritățile thailandeze.

„Avem nevoie urgentă de voluntari și cuști pentru animale, deoarece trebuie să mutăm animalele în munți, din cauza că drumurile sunt complet blocate în ambele direcții”, au spus reprezentanții parcului într-o postare pe Facebook.

Aproximativ 30 de voluntari străini sunt, de asemenea, prinși în sanctuar, inclusiv cinci americani, dintre care unii lucrează în parc de câteva săptămâni, a spus Saengduean.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite