Zelenski le transmite soldaţilor ruşi care trag în centrala de la Zaporojie că vor deveni o „ţintă specială” a forţelor ucrainene

0
0
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia

Volodimir Zelenski a avertizat că soldaţii ruşi care trag în centrala nucleară de la Zaporojie vor deveni o „ţintă specială” pentru forţele ucrainene.

„Fiecare soldat rus care fie trage în centrală, fie trage folosind centrala ca acoperire, trebuie să înţeleagă că devine o ţintă specială pentru agenţii noştri de informaţii, pentru serviciile noastre speciale, pentru armata noastră” a declarat preşedintele ucrainean, citat de Reuters.

Trupele ruse au capturat centrala nucleară Zaporojie, situată în sudul Ucrainei, la începutul războiului, dar aceasta este încă administrată de tehnicieni ucraineni, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Pe fondul temerilor legate de o catastrofă nucleară din cauza reluării bombardamentelor din ultimele zile, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut crearea unei zone demilitarizate în jurul centralei.

Ucraina şi Rusia se acuză reciproc de aceste bombardamente.

Consilierul prezidenţial ucrainean Mîhailo Podoliak a acuzat Rusia că „a lovit partea centralei nucleare unde este generată energia care alimentează sudul Ucrainei”.

„Scopul este de a ne deconecta de la (centrală) şi de a da vina pe armata ucraineană pentru acest lucru”, a scris Podoliak pe Twitter, potrivit Agerpres.

De cealaltă parte, Vladimir Rogov, un membru al administraţiei instalate de Moscova în Zaporojie, acuză forţele ucrainene în legătură cu tirurile şi bombardamentele de la centrală.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică face apel la încetarea tensiunilor, subliniind că există riscul unui dezastru nuclear.Body

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite