Zelenski: Kievul este capitala democraţiei globale, capitala luptei pentru libertate pentru toţi de pe continentul european

0
0
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, marţi noapte, că oraşul Kiev a devenit capitala democraţiei globale, capitala luptei pentru libertate pe continentul european. El a mai spus că ucrainenii nu au altă opţiune decât să lupte şi să facă totul pentru a câştiga.

"Consiliul de Securitate al ONU există, iar securitatea în lume nu. Pentru nimeni. Acest lucru înseamnă cu siguranţă că Naţiunile Unite nu pot în prezent să îndeplinească funcţiile pentru care a fost creată. Şi un singur stat este de vină pentru asta - Rusia, care discreditează ONU şi toate celelalte instituţii internaţionale la care încă participă.Ei bine, nu chiar participă... Încearcă să blocheze tot ce este constructiv şi să folosească arhitectura globală pentru a răspândi minciuni şi a justifica răul pe care îl face. Sunt sigur că lumea vede. Sper că lumea va trage concluzii. Altfel, va rămâne o singură instituţie în lume care să garanteze securitatea statelor. Şi anume cea a armelor", a afirmat el.

Zelenski a spus că a sugerat găzduirea unei conferinţe globale la Kiev pentru a "determina cum poate fi reformată arhitectura lumii", având în vedere toate acţiunile Rusiei.

Preşedintele ucrainean a mai spus că a avut o altă zi de "muncă diplomatică activă", în care s-a adresat Consiliului de Securitate al ONU, Parlamentului spaniol şi a vorbit cu preşedintele francez Emmanuel Macron, adăugând că Franţa va contribui la furnizarea de sprijin tehnic în investigarea crimelor de război ruse din Ucraina. .

El a adăugat că Ucraina se pregăteşte să-i primească în viitorul apropiat pe preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, la Kiev.

Volodimir Zelenski a descris starea actuală a războiului din ţara sa drept un "moment crucial".

"Să lucrezi împreună la Kiev este un lucru care va fi lăudat de multe naţiuni din lume. Şi nu doar din Europa. Pentru că acum Kievul este capitala democraţiei globale, capitala luptei pentru libertate pentru toţi de pe continentul european. Acum este un moment crucial, mai ales pentru liderii occidentali. Şi nu mai este vorba despre modul în care oamenii noştri vor evalua noile sancţiuni şi despre ce voi spune despre ele. Acesta este modul în care deciziile privind sancţiunile vor fi evaluate chiar în societăţile occidentale", a spus el.

Referindu-se la atrocităţile care ies acum la lumină în Bucea, Zelenski a spus că sancţiunile împotriva Rusiei "trebuie să fie proporţionale cu gravitatea crimelor de război ale ocupanţilor".

"Dacă după asta băncile ruseşti vor mai putea funcţiona ca de obicei... Dacă după asta tranzitul mărfurilor către Rusia va continua ca de obicei... Dacă după asta ţările UE vor plăti resursele energetice ruseşti ca de obicei... Atunci soarta politică a unor lideri Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris starea actuală a războiului din ţara sa drept un „moment crucial” pentru liderii occidentali în ultimul său discurs naţional de noapte.

Lucrul împreună la Kiev este ceva care va fi lăudat de multe naţiuni ale lumii. Şi nu numai în Europa.

Pentru că acum Kievul este capitala democraţiei globale, capitala luptei pentru libertate pentru toţi pe continentul european.

Acum este un moment crucial, mai ales pentru liderii occidentali. Şi nu mai este vorba despre modul în care oamenii noştri vor evalua noile sancţiuni şi despre ce voi spune despre ele. Acesta este modul în care deciziile privind sancţiunile vor fi evaluate chiar în societăţile occidentale.”

Referindu-se la atrocităţile care ies acum la lumină în Bucha, Zelenski a spus că sancţiunile împotriva Rusiei „trebuie să fie proporţionale cu gravitatea crimelor de război ale ocupanţilor”: "Dacă după aceea băncile ruseşti vor mai putea funcţiona ca de obicei... Dacă după aceea tranzitul mărfurilor către Rusia va continua ca de obicei... Dacă după aceea ţările UE vor plăti resursele energetice ruseşti ca de obicei... Atunci soarta politică a unor lideri nu va fi  ca de obicei. Sfatul meu pentru toată lumea: simţiţi că acum momentul este cu adevărat crucial".

"Suntem conştienţi că ocupanţii ne depăşesc numeric. Că au mai multe echipamente. Dar nu avem altă opţiune - se decide soarta pământului şi a poporului nostru. Ştim pentru ce luptăm. Şi facem totul pentru a câştiga", a mai spus el.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite