Zelenski face apel la eradicarea corupţiei în rândul judecătorilor, parlamentarilor şi recrutorilor militari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De asemenea, preşedintele ucrainean a făcut apel la deputaţi să adopte de urgenţă toate legile necesare pentru ca Ucraina să avanseze pe calea integrării europene.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un apel ferm în discursul său de marţi seara împotriva corupţiei în rândul politicienilor, judecătorilor şi comisarilor militari însărcinaţi cu procesul de recrutare în armată, cerând funcţionarilor publici să fie exemple de integritate, potrivit EFE.

"Nimeni nu îi va ierta pe deputaţi, judecători, comisari militari sau pe orice alt funcţionar public care abuzează de poziţia sa în contextul războiului", a spus Zelenski, scrie Agerpres.

"Pentru unii este vorba de călătorii pe insule şi în staţiuni pe timp de război, pentru alţii să-şi umple buzunarele în birourile de recrutare militară, pentru alţii este mita în instanţe", a afirmat preşedintele ucrainean, care a calificat un astfel de comportament drept "trădare a principiilor statului" şi a "intereselor societăţii".

Zelenski s-a adresat direct parlamentarilor ucraineni şi altor funcţionari publici, cerându-le să lucreze 'în interesul statului' dacă nu vor să provoace 'furia' a 'milioane de ucraineni' care luptă în prezent pentru a învinge Rusia.

De asemenea, preşedintele ucrainean a făcut apel la deputaţi să adopte de urgenţă toate legile necesare pentru ca Ucraina să avanseze pe calea integrării europene.

El a spus că a primit "rezultatele preliminare" ale unei inspecţii efectuate la birourile însărcinate cu recrutarea în armată. "Iar rezultatele sunt dezamăgitoare", a spus Zelenski, care a promis acţiuni din partea agenţiilor de aplicare a legii.

Discursul lui Zelenski împotriva corupţiei intervine în contextul în care fostul responsabil de recrutare în regiunea Odesa a fost arestat săptămâna aceasta sub acuzaţia de îmbogăţire ilicită după ce s-a descoperit că pe timp de război acesta a cumpărat proprietăţi de lux în Marbella (sudul Spaniei) evaluate la milioane de euro, conform unei anchete a jurnaliştilor de la Ukrainska Pravda.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite