Zelenski, despre Medvedciuk: Ofer un schimb Federaţiei Ruse: omul ăsta al vostru pentru băieţii şi fetele noastre care sunt acum în captivitate la ruşi

0
0
Viktor Medvedciuk
Viktor Medvedciuk

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski propune un schimb Federaţiei Ruse: deputatul ucrainean Viktor Medvedciuk, apropiat al lui Putin, capturat după o „operaţiune specială", în schimbul ucrainenilor luaţi prizonieri de ruşi.

Zelenski a numit, într-un mesaj pe Facebook, „simbolic" faptul că Medvedciuk a fost reţinut de Ziua Cosmonauticii, arătând că el se ascundea de 48 de zile şi, în sfârşit, a decis să încerce să fugă din ţară. Dar pentru acest "astronaut - în sensul negativ al cuvântului", a spus Zelenski, nu a funcţionat.

„Este deosebit de cinic din partea lui să folosească camuflajul militar. A încercat să se deghizeze aşa. Aşa un «soldat». Aşa un «patriot». Ei bine, dacă Medvedciuk a ales o uniformă militară, i se aplică regulile din timpul războiului. Ofer un schimb Federaţiei Ruse: omul ăsta al vostru pentru băieţii şi fetele noastre care sunt acum în captivitate la ruşi. De aceea, este important ca oficialii din forţele noastre de ordine şi militari să ia în considerare această posibilitate”.

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat, marţi seară, că, după o „operaţiune specială” a Serviciului de Securitate al Ucrainei, a fost capturat deputatul ucrainean Viktor Medvedciuk, apropiat al lui Putin, inculpat pentru „înaltă trădare”.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite