Zeci de răniți într-un atac rusesc împotriva Kievului în cursul dimineții

0
Publicat:

Forțele ruse au executat un atac cu rachete împotriva Kievului miercuri dimineața, rănind zeci de persoane, potrivit primarului capitalei Ucrainei, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Atac Kiev FOTO: EPA-EFE (Arhivă)
Atac Kiev FOTO: EPA-EFE (Arhivă)

Un jurnalist al AFP a declarat că a auzit mai multe explozii şi sirene de alertă aeriană la scurt timp după aceea.

„În cartierul Dniprovski al capitalei sunt 34 de răniţi. 15 dintre ei au fost internaţi, inclusiv doi copii. 19 au primit asistenţă medicală la faţa locului”, a transmis primarul Kievului, Vitali Kliciko pe reţelele de socializare, citând serviciile de salvare.

Primarul a scris că, „în urma atacului nocturn cu rachete al inamicului asupra cartierului Dniprovski al capitalei, un bloc de apartamente a fost avariat”.

În jur de 15 locuitori au fost evacuaţi şi un spital de pediatrie a suferit daune.

Administraţia militară de la Kiev a raportat că resturi de la distrugerea „ţintelor aeriene inamice” au căzut pe cartierele Desnianski şi Dniprovski, o parte a oraşului în care s-a declanşat un incendiu, potrivit aceleiaşi surse.

Atacul din cursul dimineții este al doilea asupra Kievului în decurs de o săptămână. La începutul săptămânii, luni, opt rachete rusești au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană, potrivit Kievului. Patru persoane au necesitat tratament din partea serviciilor de urgență.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite