Vucici și Dodik pregătesc o Adunare de Paște cu binecuvântarea Patriarhului Porfirie: „Decizii importante pentru supraviețuirea sârbilor”

0
Publicat:

Preşedintele sârb Aleksandar Vucici a anunţat că o Adunare de Paşte Serbia-Republika Srpska, una din cele două entităţi ale Bosniei și Herţegovina, pentru a rosti o declarație comună și a pregăti „acte juridice generale”, transmite agenția de presă Tanjug, preluată de Agerpres.

Milorad Dodik (stânga) și Aleksandar Vucici FOTO EPA-EFE
Milorad Dodik (stânga) și Aleksandar Vucici FOTO EPA-EFE

„După ore de discuţii pe care preşedintele Republicii Srpska, Milorad Dodik, şi cu mine le-am avut astăzi (luni, n. red.) în prezenţa Sfinţiei Sale, Patriarhul Porfirije, s-a ajuns la concluzia comună că o mare Adunare de Paşte a Republicii Serbia şi Republicii Sprska va fi organizată la Belgrad şi în alte părţi din Serbia pe 5-6 mai”, a anunțat Vucici, citat de agenția de presă Tanjug.

„La Adunare vor fi luate decizii importante cu privire la supravieţuirea sârbilor în căminele lor strămoşeşti, progresul lor economic şi păstrarea limbii sârbe, a scrierii chirilice şi a moştenirii culturale comune”, a afirmat liderul de la Belgrad într-un comunicat emis de biroul său de presă.

Potrivit lui Vucici, noul guvern sârb şi guvernul Republicii Srpska vor pregăti o declaraţie comună şi, potenţial, alte acte juridice generale pentru a fi înaintate forurilor legislative de la Belgrad şi Banja Luka.

„Noi l-am informat pe patriarhul sârb Porfirije despre gravitatea situaţiei politice în care se află toţi sârbii, şi i-am cerut Sfinţiei Sale binecuvântarea şi sprijinul Bisericii Ortodoxe Sârbe”, a încheiat el.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite