Volodimir Zelenski vrea să știe cum poate Trump să pună capăt războiului în „24 de ore”

0
Publicat:

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a precizat miercuri că ar vrea să primească lămuriri de la fostul președinte american și candidat la președinția SUA, Donald Trump, în legătură cu modul în care are de gând să pună capăt războiului dezlănțuit de Rusia în Ucraina în doar 24 de ore, relatează DPA. 

Volodimir Zelenski la Universitatea Națională de Apărare din Kiev
Zelenski ar accepta să se întâlnească cu Donald Trump. FOTO PROFIMEDIA (Arhivă)

Dacă Trump ştie cum să pună capăt acestui război ar trebui să ne spună astăzi", a spus liderul de la Kiev miercuri în cadrul unui interviu acordat Bloomberg Television care a durat aproape 60 de minute.

Dacă există riscuri pentru independenţa Ucrainei, dacă ne-am putea pierde statalitatea, vrem să fim pregătiţi pentru asta, vrem să ştim", a mai spus Zelenski, conform traducerii în limba engleză a Bloomberg, conform Agerpres. 

Donald Trump a spus în nenumărate rânduri că ar fi capabil să pună capăt războiului din Ucraina „în 24 de ore", fără a oferi vreodată informații suplimentare în acest sens.

În cadrul interviului pentru Bloomberg, președintele ucrainean a menționat că ar accepta să se întâlnească cu fostul lider de la Casa Albă și echipa sa și să le audă propunerile. 

„Vrem să înţelegem dacă în noiembrie vom avea sprijinul puternic al SUA sau vom rămâne singuri”, a mai ținut să spună liderul ucrainean.

Afirmațiile șefului statului ucrainean au fost făcute la o zi după ce Politico, citând specialiști în securitate națională și asociați cu fostul președinte american, a relatat că, potrivit planului lui Trump privind NATO, acesta s-ar angaja să oprească extinderea Alianței spre est, mai ales cu Ucraina și Georgia, și ar putea purta negocieri cu Vladimir Putin cu privire la teritoriul ucrainean pe care Rusia l-ar putea „păstra" pentru sine, notează agenția de presă Unian.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite