Volodimir Zelenski vrea interdicţii de călătorie pentru ruşi, pentru o perioadă de un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Ucrainei  cere Occidentului să impună restricţii de călătorie pentru ruşi, timp de un an FOTO EPA-EFE
Preşedintele Ucrainei  cere Occidentului să impună restricţii de călătorie pentru ruşi, timp de un an FOTO EPA-EFE

Preşedintele Ucrainei a cerut Occidentului să impună ruşilor o interdicţie generală de călătorie, idee care a găsit sprijin în rândul unor state europene, dar a înfuriat Moscova, care a continuat cu o ofensivă militară dură în estul Ucrainei, comentează Reuters.

Ideea preşedintelui Volodymir Zelenski părea de natură să divizeze Uniunea Europeană, unde diferenţele cu privire la modul de a trata Moscova persistă de mult timp între unii membri din est şi vest. Zelenski a făcut propunerea într-un interviu acordat Washington Post.

Volodimir Zelenski doreşte o interdicţie de un an de călătorie şi expulzarea ruşilor care trăiesc în Occident, astfel încât aceştia să poată trăi „în propria lume până când îşi schimbă filosofia”.

El a reclamat că sancţiunile impuse până acum Rusiei pentru a o pedepsi pentru invadarea ţării sale pe 24 februarie sunt prea slabe.

„Orice fel de ruşi... faceti-i să plece în Rusia”, a spus Zelenski, „Vor înţelege atunci. Vor spune: „Acest (război) nu are nimic de-a face cu noi. Întreaga populaţie nu poate fi trasă la răspundere, nu-i aşa? Poate", a argumentat el.

Zelenski a mai  spus că interdicţia ar trebui să se extindă şi asupra ruşilor care au fugit de la începutul războiului deoarece nu sunt de acord cu preşedintele Vladimir Putin.

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ruşii vor să racordeze centrala nucleară de la Zaporojie la reţeaua electrică din Crimeea ocupată

La centru - aliaţi, în ţară - adversari. Harta conflictelor PNL-PSD la nivel naţional

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite