Vladimir Putin a avertizat Congresul SUA că aprobarea unei „agresiuni“ în Siria poate avea „consecinţe catastrofale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Putin a subliniat că decizia Congresului american nu se poate numi „autoapărare“ FOTO Reuters
Putin a subliniat că decizia Congresului american nu se poate numi „autoapărare“ FOTO Reuters

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat miercuri Congresul american împotriva aprobării unor acţiuni militare în Siria, care ar constitui, în opinia sa, o „agresiune“, în cazul în care ar avea loc „în afara cadrului Naţiunilor Unite“.

În cazul în care Congresul american, care examinează autorizarea unui recurs la forţă împotriva regimului de la Damasc, dă undă verde unor acţiuni militare, Statele Unite "ar autoriza o agresiune, deoarece tot ceea ce se face în afara Consiliului de Securitate al ONU este o agresiune, cu excepţia autoapărării", le-a spus Putin unor membri ai Consiliului pentru Drepturile Omului de la Kremlin, potrivit agenţiilor ruse.

„Dar Siria, aşa cum ştim, nu atacă Statele Unite, deci, nu poate fi vorba despre (auto)apărare“, a adăugat Putin.

Iată, acum, Congresul şi Senatul americane sunt ocupate să legitimeze o agresiune, iar noi stăm cu toţii lipiţi de ecranele televizoarelor să vedem dacă aceasta este autorizată sau nu“, a mai declarat Putin.

Ministerul rus de Externe a avertizat miercuri seara împotriva unor eventuale consecinţe „catastrofale“ privind securitatea nucleară.

„Escaladarea în jurul situaţiei din Siria provoacă o îngrijorare deosebită, în măsura în care o acţiune împotriva acestei ţări ar putea să atingă obiective sensibile din punctul de vedere al securităţii nucleare“, a declarat, citat într-un comunicat, Aleksandr Lukaşevici, un purtător de cuvânt al ministerului.

Secretarul de Stat John Kerry şi şeful Pentagonului Chuck Hagel au apărat marţi, în Comisia pentru Afaceri Externe din cadrul Senatului, decizia de principiu anunţată sâmbătă de către preşedintele Barack Obama de a efectua atacuri „limitate“ asupra Siriei, dar nu înainte să obţină undă verde din partea Congresului.
 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite