Vladimir Jirinovski: Ucraina va fi alipită la Federaţia Rusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Jirinovski
Vladimir Jirinovski

Partea estică a Ucrainei va fi alipită la Federaţia Rusă peste cinci ani, a declarat,  într-un interviu acordat postului de radio "Eho Moskvî", liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovskii, citat de Rador.

Fiind întrebat dacă "mai crede că, după victoria obţinută de Viktor Ianukovici, Ucraina sau o parte a acestei ţări trebuie alipite la Rusia", Jirinovskii a răspuns afirmativ.

"Cred că aceasta ar fi cea mai bună soluţie. Pentru că este evident faptul că există două Ucraine diferite - vestul, care a făcut parte din Austro-Ungaria, Polonia, adică Ţările Baltice, iar estul Ucrainei este Taşkent. De aceea, estul este, de fapt, Rusia. Donbasul a fost făcut cadou de Stalin, iar Crimeea de Hruşciov. Toate acestea au făcut parte din Rusia, iar ca dovadă stă faptul că aceste regiuni sunt populate în mare parte de ruşi", a afirmat Jirinovski.

Liderul ultranaţionalist a mai spus că una dintre cauzele pentru care Viktor Ianukovici a câştigat alegerile este faptul că el, deşi cunoaşte limba ucraineană, este un rus adevărat. "În viitor, se vor întâmpla cele menţionate mai sus. Pentru că Occidentul nu ne va da Ucraina, iar nouă nu ne convine să pierdem în totalitate această ţară, pentru ca ea să nu devină o a doua Polonie. De aceea, varianta ideală ar fi ca oraşul Lviv să fie capitala Ucrainei, iar toţi ceilalţi, înapoi în Rusia, să devină districte federale cu numărele opt şi nouă" a explicat Jirinovski.

Cunoscut pentru luările de poziţie radicale şi pentru limbajul adesea violent la adresea Ucrainei, Vladimir Jirinovski, de profesie avocat, a fost declarat persoană non grata în Ucraina în 2006, din cauza jignirilor repretate la adresa membrilor guvernului de la Kiev.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite