Viktor Orban: Imigraţia ilegală favorizează răspândirea terorismului în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul ungar Viktor Orban a apreciat, sâmbătă, într-un discurs susţinut la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, că există o legătură clară între imigranţii ilegali care vin în Europa şi răspândirea terorismului, relatează Reuters în pagina electronică.

„Există o legătură clară între imigranţii ilegali care vin în Europa şi creşterea terorismului“, a declarat Viktor Orban, la cea de-a 26-a ediţie a Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad.

„Este clar, de asemenea, că pur şi simplu nu putem să-i identificăm pe cei care ne sunt ostili, pe terorişti“, a continuat el.

„Răspunsul nostru este clar, şi anume că dorim să păstrăm Europa pentru europeni. Acest lucru necesită, însă, şi eforturi din partea altor ţări“, a adăudat premierul ungar.

În opinia sa, imigraţia ilegală contribuie de asemenea la creşterea şomajului şi a criminalităţii în Occident.

Politicile Uniunii Europene nu au fost suficient de solide pentru apărarea cetăţenilor europeni de ameninţările reprezentate de creşterea imigraţiei, a mai spus premierul conservator ungar.

În ultima vreme, Guvernul de dreapta de la Budapesta a luat o serie de măsuri controversate pentru evitarea imigraţiei. Printre măsurile luate de Viktor Orban figurează construirea unui gard metalic la frontiera dintre Ungaria şi Serbia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite