VIDEO Un mort şi aproape 500 de răniţi în Italia, în noaptea de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bilanţul incidentelor din Italia, petrecute în noaptea trecerii dintre ani din cauza utilizării necorespunzătoare a petardelor şi a focurilor de artificii, arată astfel: un mort şi 498 de răniţi. Dintre aceştia, 127 sunt minori iar 68 de copii au vârstele mai mici de 12 ani.

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost ucis de un glonţ în regiunea Napoli, în timpul petrecerilor de Anul Nou, iar aproape 500 de persoane au fost rănite, de petarde şi focuri de artificii în toată ţara. Potrivit presei italiene, 44 din cei 498 de rănit sunt în stare gravă şi necesită îngrijiri medicale de specialitate de peste 40 de zile.

Citeşte şi:
VIDEO Un român şi-a pierdut o mână din cauza unei petarde

Victima atinsă de un glonţ tras la întâmplare, care se afla în momentul dramei în curtea casei sale pentru a urmări focurile de artificii, a fost transportată imediat la spital, dar serviciile de intervenţie nu au putut să îl reanimeze.

Numai în regiunea Napoli, cea mai afectată de incidente, 70 de persoane au fost rănite, informează Mediafax. Un tânăr de 18 ani a fost salvat ca "prin miracol" de un glonţ rătăcit pentru că a strănutat.

Pompierii au avut 140 de intervenţii pe străzile oraşului Napoli, unde petardele au provocat incendierea grămezilor de gunoi, care s-au strâns de mai multe săptămâni în oraş. Mai multe maşini au fost avariate de flăcări.

VIDEO Vezi pe adevarul.it cum arată Napoli după incidentele violente din noaptea de Revelion

În pofida promisiunilor repetate ale autorităţilor locale şi Guvernului, Napoli nu reuşeşte, de mai multe săptămâni, să scape de deşeuri, din cauza manifestaţiilor şi operaţiunilor de blocaj ale locuitorilor din apropierea gropilor de gunoi din regiune, care se opun utilizării sau extinderii acestora.

La Roma, 200.000 de persoane au asistat la concertul de Noul An al câtăreţului Claudio Baglioni, între Forul Roman şi Coloseum. La Veneţia, 60.000 de persoane au participat la tradiţionalul sărut colectiv de sfârşit de an, în piaţa San Marco.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite