VIDEO Papa Francisc în proces de exorcizare?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Francisc şi-a întins mâinile asupra unui tânăr bolnav, în timp ce rostea o rugăciune.             FOTO: TV 2000
Papa Francisc şi-a întins mâinile asupra unui tânăr bolnav, în timp ce rostea o rugăciune.             FOTO: TV 2000

Un canal de televiziune din Italia a difuzat duminică imagini cu Suveranul Pontif care a binecuvântat şi s-a rugat intens pentru un băiat aflat în scaunul cu rotile. Exorciştii care au văzut filmuleţul susţin că ar fi fost vorba despre o rugăciune de eliberarea a Răului sau despre un adevărat ritual de exorcism.

Canalul italian specializat în emisiuni religioase a citat exorcişti care au declarat că „nu există niciun dubiu că Papa ori spunea o rugăciune de eliberarea a Răului, ori înfăptuia o adevărată exorcizare”. 

Imaginile surprinse de camerele de filmat ale televiziunii de la Vatican îl arată pe suveranul pontif cum se îndreaptă către bolnavii care au participat la celebrarea slujbei de Rusalii, transmite agenţia de ştiri AFP.

Pontiful se apropie de un băiat aflat în scaunul cu rotile. Preotul care îl însoţeşte îl prezintă Papei în câteva cuvinte, iar expresia feţei lui Bergoglio se schimbă dintr-o dată. Papa pare concentrat şi îşi întinde mâinile deasupra creştetului băiatului, rugându-se intens. Tânărul este văzut tremurând timp de câteva secunde.

TV 2000, canalul care a difuzat imaginile de la slujba de duminică, a mai pretins în trecut că şi predecesorii lui Francisc, Papa Ioan Paul al II-lea şi Papa Benedict al XVI-lea, au efectuat de asemenea ritualuri de exorcizare a răului.

„Sfântul Părinte nu a avut nicio intenţie de a exorciza”, a declarat Federico Lobardi, purtătorul de cuvânt de la Vatican. „Aşa cum face adesea pentru oamenii bolnavi şi suferinzi care îi sunt prezentaţi, Papa pur şi simplu s-a rugat pentru persoana în suferinţă.”

Exorcizarea este o practică străveche despre care se crede că poate alunga demoni care au pus stăpânire asupra unor oameni sau locuri. Această practică există şi este aplicată în mai multe religii, printre care şi religia romano-catolică, deşi este tratată cu mare scepticism de mulţi credincioşi.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite