VIDEO Cum a minţit "victima" lui Strauss-Kahn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia care îl acuză de viol pe fostul şef al FMI a făcut curăţenie în altă cameră înainte de a denunţa faptele.

Presupusa victimă a fostului şef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, Nafissatou Dialloo, cameristă originară din Guineea, în vârstă de 32 de ani, a oferit, sub jurământ, "o descriere eronată" a agresiunii sexuale suferite, omiţând să precizeze că a făcut curat în altă cameră înainte de a denunţa faptele incriminate, a dezvăluit vineri procurorul, citat de AFP. Femeia afirmă că Strauss-Kahn a încercat să o violeze la 14 mai într-o cameră a hotelului Sofitel din New York.

"Reclamanta a recunoscut de atunci că descrierea sa a fost eronată şi că, după incidentul din camera 2806 a făcut curăţenie în camera vecină, apoi s-a întors în camera (lui Dominique Strauss-Kahn) înainte de a raporta incidentul superiorului său", a explicat biroul procurorului Cyrus Vance.

În săptămânile următoare faptelor, tânăra a povestit de "mai multe ori" anchetatorilor că după ce a fost agresată, s-a refugiat pe culoarul de la etajul 28 al hotelului, unde se afla camera lui Dominique Strauss-Kahn. Ea a explicat că a aşteptat astfel ca presupusul său agresor să iasă din cameră pentru a denunţa faptele superiorului său, ajuns la etaj la scurt timp după presupusa agresiune.

Va mai putea DSK să revină în viaţa publică? Cine a fost, oare, în spatele acestor acuzaţii?

Spune si tu

Minciuni

Magistratul a precizat că "în timpul anchetei, reclamanta i-a minţit pe asistenţii procurorului în legătură cu mai multe alte subiecte cum ar fi trecutul său, circumstanţele prezentate şi relaţiile personale".

Dintre acestea, publicaţia "New York Times" a relatat, de curând, că victima avea relaţii cu infractori, implicaţi în afaceri cu droguri şi spălare de bani, informaţia fiind, acum, confirmată şi de surse din procuratură. Potrivit acestor surse, camerista ar fi vorbit la telefon cu o zi înaintea presupusului viol de la hotelul Sofitel, cu un bărbat aflat în închisoare despre beneficiile pe care le-ar putea obţine dacă l-ar acuza pe şeful FMI. Şi surpriză, convorbirea femeii a fost înregistrată. Partenerul ei de discuţie este după gratii pentru posesie de marijuana şi se numără printre persoanele care au vărsat în ultimii doi sume importante de bani în contul cameristei.

Anchetatorii au mai descoperit şi că femeia plătea sute de dolari lunar pentru facturi la cinci companii telefonice, deşi ea susţine că are un singur abonament telefonic. În plus, femeia a scris neadevăruri şi în cererea de azil, în care spunea că a fost violată în ţara natală, Guineea. Tot ea a admis că afirmaţia pe care a făcut-o este o minciună.

Cine e victima

Văduvă, cu o fetiţă de 15 ani, Nafissatou Dialloo a fost descrisă de cunoscuţii din New York drept un bun musulman şi un angajat harnic. S-a născut într-un cătun din munţi în Guineea şi a copilărit fără apă curentă, electricitate şi a fost cea mai mică din şase fraţi. Nu a ştiut să scrie sau să citească când era mică, părinţii trimiţând-o doar la o şcoală islamică unde cânta versete din Coran. S-a măritat de mică cu un văr, aranjamentele fiind făcute de tătăl ei. La puţin timp după nuntă, soţul ei a murit şi ea a plecat la o soră din New York.

Strauss-Kahn, eliberat

În cadrul unei scurte audieri-surpriză de zece minute la tribunalul din Manhattan, procurorul Cyrus Vance i-a cerut judecătorului să îi ridice arestul la domiciliu lui Dominique Strauss-Kahn, în urma dezvăluirilor care au decredibilizat-o pe reclamantă. Justiţia newyorkeză l-a eliberat pe propria răspundere pe Dominique Strauss-Kahn, afirmând însă că cercetarea lui pentru agresiuni sexuale va continua. Cauţiunea în valoare de şase milioane de dolari i-a fost restituită acuzatului, care nu şi-a recuperat însă paşaportul, păstrat de justiţia americană. O audiere ulterioară este fixată pentru 18 iulie. Citeşte aici mai multe despre eliberarea lui Strauss-Kahn.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite