VIDEO Agresorul lui Berlusconi a spus că a făcut-o din ură. Apoi şi-a cerut scuze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În momentul arestării, Massimo Tartaglia nu a părut că-şi dă seama de gravitatea gestului său
În momentul arestării, Massimo Tartaglia nu a părut că-şi dă seama de gravitatea gestului său

Premierul italian va avea nevoie de cel puţin 25 de zile pentru a se recupera după agresiunea suferită duminică seară. Massimo Tartaglia, 42 de ani, aflat sub tratament psihiatric de mai bine de 10 ani, şi-a explicat gestul brutal mărturisind, ieri, în închisoare, că-l urăşte pe „Il Cavaliere“.

UPDATE Massimo Taraglia, cetăţeanul italian care l-a lovit ieri în piaţa Domului pe premierul Berlusconi, i-a trimis acestuia o scrisoare prin care îşi cere iertare.

Vezi pe adevărul.it ce i-a scris Tartaglia lui Berlusconi

Berlusconi ar avea nevoie să rămână internat cel puţin o zi, după care i-ar fi necesare alte 25 de zile pentru a se reface în urma agresiunii suferite duminică seară la Milano, în timpul unui miting al propriului partid (Poporul Libertăţii - PdL).

Iată ce arăta ultimul buletin informativ referitor la starea de sănătate a premierului italian, dat publicităţii în cursul după-amiezii de luni.

„Are o traumă puternică la faţă, două răni vizibile în zona buzei superioare, o mică fractură nazală, a pierdut doi dinţi şi mult sânge", a declarat ieri medicul Alberto Zangrilloa de la Spitalul San Raffaele, unde Berlusconi a fost internat de urgenţă în seara atacului.

În noaptea de duminică spre luni, „Il Cavaliere" a acuzat puternice dureri de cap, dar ieri-dimineaţă a cerut imediat să citească ziarele. Totuşi, Paolo Bonaiuti, purtătorul său de cuvânt, a declarat că, dincolo de această aparenţă de normalitate, „Silvio Berlusconi se simte obosit şi suferind, dezgustat de climatul de violenţă". 
 

„Nu sunt eu"

Imediat după ce l-a atacat pe premier cu o statuetă reprezentând o miniatură a Domului din Milano (un suvenir pentru turişti, cu soclu metalic), poliţia l-a arestat pe Massimo Tartaglia.

Imaginile din momentul reţinerii îl arată cu un aer nedumerit, în timp ce, conform presei italiene, repeta „nu sunt eu, eu sunt un nimeni".

De altfel, intervenţia promptă a poliţiştilor l-a salvat de furia mulţimii. El a fost pus sub acuzare pentru „provocare de răni grave cu premeditare" pentru că mai avea asupra sa un crucifix şi un spray lacrimogen.

Punct slab în sistemul de securitate

Atacul asupra premierului italian a dat imediat naştere unor dezbateri aprinse privind securitatea sa, la care au participat, printre alţii, Roberto Maroni, ministrul de Interne, şi Valerio Lombardi, prefectul oraşului Milano.

Primele investigaţii arată că breşa care a permis apropierea lui Tartaglia de Silvio Berlusconi s-a produs, deocamdată din motive necunoscute, în primul „cerc" alcătuit din cele 10 gărzi de corp care au ca principală misiune tocmai protecţia premierului faţă de agresiuni directe sau lansarea de obiecte contondente.  

"Am scăpat ca prin minune. Dacă lovitura ar fi fost cu un centimetru mai sus, aş fi rămas fără un ochi."
Silvio Berlusconi
prim-ministrul Italiei

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite