VIDEO A doua noapte de proteste la Madrid. Poliţia a împiedicat o manifestaţie a homosexualilor în faţa Papei

0
0

Mii de spanioli au protestat pe străzile din Madrid pentru a doua noapte. Aceştia sunt nemulţumiţi de costurile ridicate ale vizitei Papei Benedict al XVI-lea. Poliţia a împiedicat 100 de homosexuali să se sărute în faţa Papei.

Mii de oameni au ieşit în stradă în Madrid pentru a protesta faţă de vizita papală scumpă în a doua noapte de manifestaţii.

Papa Benedict al 16-lea a sosit joi în capitala spaniolă pentru o vizită de patru zile şi pentru a participa la ceremoniile dedicate Zilei Internaţionale a Tineretului.

Costurile vizitei Suveranului Pontif sunt estimate la 50 de milioane de euro, dar, potrivit AFP, această sumă nu include asigurarea securităţii de către forţele de ordine, care ar putea creşte bugetul la 100 de milioane de euro.

Organizatorii au declarat că doar 15 milioane de euro vor proveni de la companiile spaniole, în vreme ce restul va fi acoperit prin donaţiile pelerinilor sosiţi la eveniment.

Poliţia a împiedicat joi o manifestaţie a aproximativ 100 de homosexuali, bărbaţi şi femei, care intenţionau să se sărute în momentul trecerii Papei Benedict al XVI-lea prin Madrid, relatează AFP.

Manifestanţii au prevăzut ca protestul să aibă loc pe strada Serrano, pe unde Papa urma să treacă joi seara, la bordul papamobilului, în drum spre Piaţa Cibeles, locul ceremoniei de bun venit, în centrul Madridului.

Ajunşi la câteva sute de metri de locul convenit, cu aproximativ o oră înainte de trecerea Papei, protestatarii s-au întâlnit cu un cordon de poliţişti şi au început să se disperseze în grupuri mici, urmărite de poliţişti.

Aproximativ 50 dintre ei s-au sărutat în faţa poliţiştilor, care erau mai numeroşi decât manifestanţii. La mică distanţă, un grup de tineri pelerini catolici striga "Acesta este tineretul Papei", fiind ţinut la distanţă de manifestanţi de către poliţie.

Manifestaţia a fost convocată pe Facebook de un grup de apărători ai drepturilor homosexualilor şi transsexualilor, creat în marja mişcării "indignaţilor", care protestează faţă de consecinţele crizei, a declarat purtătorul său de cuvânt, Jaime del Val.

Şedinţa de sărutări, similară celei cu care a fost primit Papa Benedict al XVI-lea la precedenta sa vizită în Spania, în noiembrie 2010, viza să protesteze faţă de "fundamentalismul Bisericii Catolice" şi de "condamnările moralizatoare ale sexualităţii" exprimate de Vatican.

VIDEO

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite