Veteran ucrainean cu piciorul amputat, scos cu forța dintr-un avion Wizz Air. Cum a justificat compania incidentul

0
Publicat:

Un veteran ucrainean care și-a pierdut piciorul în război a fost scos cu forța dintr-un avion pe aeroportul din orașul israelian Tel Aviv.

Compania Wizz Air și-a rerut scuze pentru incident FOTO Shutterstock
Compania Wizz Air și-a rerut scuze pentru incident FOTO Shutterstock

Acest lucru a fost făcut de angajații companiei aeriene maghiare Wizz Air. După incident, aceștia au explicat situația și și-au cerut scuze public pe site-ul lor oficial, potrivit yahoo.com.

Potrivit Wizz Air, soldatul ucrainean nu s-a putut așeza pe scaunul său din cauza protezei sale, relatează Nexta.

Acesta a spus că și-a pierdut piciorul în război și că zbura spre familia sa din Ucraina.

„Plângea și striga 'cum o să ajung acasă? I-a arătat stewardesei un rucsac în care se aflau doar cadouri pentru familia sa”, a precizat compania aeriană.

În timpul zborului, a stat în colțul avionului timp de o oră și jumătate. Mai târziu, a căzut și s-a rănit la mâini. Echipajul de zbor a declarat că acesta a avut un comportament inadecvat și, prin urmare, a fost obligat să părăsească zborul.

„Ne cerem scuze pentru supărarea provocată în ceea ce privește un pasager de pe zborul nostru din Tel Aviv către Varșovia, recent. Siguranța este prioritatea noastră numărul unu și este responsabilitatea echipajului nostru să se asigure că toți pasagerii sunt apți să zboare sau sunt însoțiți de cineva care să îi sprijine”, a declarat Wizz Air după incident.

Compania a adăugat că, în cazul în care personalul companiei admite orice indiciu că un pasager are o afecțiune medicală care l-ar putea pune în pericol în timpul zborului, acesta este obligat să refuze îmbarcarea.

„În acest caz, a fost o decizie dificilă, dar necesară, luată cu gândul la siguranța pasagerului. I s-a oferit apă și un loc unde să stea în timp ce aștepta asistență din partea personalului aeroportului”, a subliniat Wizz Air.

Aceștia au precizat că regretă acest incident și că investighează circumstanțele acestuia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite