Utilizarea armelor chimice în Ucraina ar putea determina intervenţia NATO, spune preşedintele polonez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele polonez Andrzej Duda Foto EPA EFE
Preşedintele polonez Andrzej Duda Foto EPA EFE

Utilizarea armelor chimice de către Rusia în Ucraina ar putea determina NATO să-şi reconsidere decizia de a nu interveni militar în conflict, a declarat preşedintele polonez Andrzej Duda.

Într-un interviu pentru BBC, Andrzej Duda a fost întrebat dacă crede că preşedintele Putin s-ar putea pregăti să folosească arme chimice.

„Acesta este ceva ce lumea nu a văzut la această scară de la al Doilea Război Mondial”, a spus el.„Dacă mă întrebaţi dacă Putin poate folosi arme chimice, cred că Putin poate folosi orice chiar acum, mai ales când se află în această situaţie dificilă... Din punct de vedere politic, el a pierdut deja acest război, iar militar nu îl câştigă“, a declarat Duda.

Întrebat dacă o astfel de utilizare ar putea determina o intervenţie a NATO, el a spus: „Desigur, toată lumea speră că nu va îndrăzni să facă asta. Dar... dacă foloseşte arme de distrugere în masă, asta ar schimba jocul în toată treaba... Cu siguranţă, [NATO]... ar trebui să stea la masă şi chiar vor trebui să se gândească serios ce să facă, pentru că atunci începe să fie periculos, nu numai pentru Europa..., ci pentru întreaga lume”, a spus liderul polonez.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite