Următorul număr al Charlie Hebdo, tipărit în 2,5 milioane de exemplare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copertă a noului număr Charlie Hebdo. FOTO France24
Copertă a noului număr Charlie Hebdo. FOTO France24

Următorul număr al publicaţiei Charlie Hebdo va fi tipărit în 2,5 milioane de exemplare, printre subiectele abordate fiind reprezentanţi ai extremei drepte franceze, socialişti, jihadişti sau chiar un papă, potrivit „Le Monde”.

Prima pagină a publicaţiei înfăţişează o haită de câini, fiind caricaturizaţi Marine Le Pen, preşedintele Frontului Naţional, un jihadist reprezentat de un câine negru cu un kalaşnikov între dinţi, sau un papă care fuge după căţeluş care ţine în gură un exemplar al Charlie Hebdo.

„Sensul acestui număr este să spună că «viaţa continuă» ", a declarat noul director al Charlie Hebdo, persoană rănită în atentatatul de la Paris în urma căruia 12 oameni au fost ucşisi de fraţii Kouachi, potrivit site-ul cotidianului Liberation. 

Reprezentanţii Liberation sunt cei care îi găzduiesc pe ziariştii de la Charlie Hebdo, după ce sediul publicaţiei satirice a fost devastat în urma atacului din luna ianuarie. 

Odată cu acest număr, alţi doi caricaturişti ăşi încep activitatea la Charlie Hebdo, Dilem şi Petillon.Numărul care va fi disponibil pe piaţă de miercuri este a doua ediţie tipărită după atentatul din ianuarie când 12 persoane au fost ucise în sediul publicaţiei satitirice.

Aproximativ opt milioane de exemplare ale ultimului număr au fost difuzate în Franţa şi în afară graniţelor statului din Hexagon, potrivit distribuitorului săptămânalului. De asemenea, co-managerul Charlie Hebdo, Eric Portheult, a precizat la începutul lui februarie, că săptămânalul a depăşit 200.000 de abonaţi, potrivit „Le Figaro”.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite