UPDATE Un bărbat înarmat cu un cuţit a fost ucis în faţa unui comisariat de poliţie din Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secţia de poliţia unde a avut loc incidentul armat
Secţia de poliţia unde a avut loc incidentul armat

Un bărbat a fost ucis în această dimineaţă în faţă unei secţii de poliţie în arondismentul 18 din Paris, în timp ce încerca să intre în clădire. Bărbatul, înarmat cu un cuţit, ar fi încercat să pătrundă în secţia de poliţie. Atacatorul ar fi purtat o centură explozivă falsă.

Un martor a declarat AFP că a anuzit  "două-trei focuri de armă" în strada Goutte d'Or, care a fost izolată de poliţie.

Într-o fotografie postată pe Twitter de un jurnalist de la New York Times, se distinge un om culcat la pământ, în scţiei de poliţie.

Atacatorul ar fi fost înarmat cu un cuţit şi un dispozitiv suspect, posibil vestă explozivă, potrivit Ministerului de Interne francez. Potrivit unor surse, atacatorul ar fi strigat „Allah Akbar“ în momentul când a încercat să lovească un ofiţer de poliţie ce se afla la intrarea în secţia de poliţie.

Centură explozivă falsă 

Bărbatul înarmat împuşcat mortal în faţa unui comisariat de poliţie din Paris după ce a încercat să atace sediul forţelor de ordine purta o centură explozivă falsă, a declarat, pentru AFP, ministrul de Interne şi o sursă judiciară, relatează Le Figaro.

Bărbatul avea sub haină o geantă lipită, de unde ieşea un fir, însă "dispozitivul nu conţinea explozibil", a precizat sursa judiciară.

Mesaj de revendicare în numele reţelei Stat Islamic

 Un mesaj de revendicare a unui atentat în numele reţelei teroriste Stat Islamic a fost găsit asupra individului împuşcat mortal de forţele de ordine la Paris, anunţă Poliţia franceză, potrivit ziarului Le Figaro.

Potrivit poliţiei, pe corpul individului împuşcat mortal a fost găsit un mesaj de revendicare a unui atentat scris în limba arabă şi imaginea unui drapel al organizaţiei teroriste Stat Islamic (Daesh).

De asemenea, asupra individului a fost găsit un cuţit şi un telefon mobil.

    

Bărbatul împuşcat mortal joi de poliţişti în timp ce încerca să pătrundă într-un comisariat din Paris avea asupra lui "o hârtie pe care se afla drapelul" grupării Statul Islamic (SI) şi "o revendicare scrisă fără echivoc" în arabă, a declarat şi procurorul din Paris, Francois Molins, citat de AFP 

 "Un telefon mobil şi o bucată de hârtie, pe care apar drapelul Daesh (acronimul în arabă al grupării Statul Islamic) şi o revendicare scrisă fără echivoc în arabă, au fost găsite asupra individului", a precizat Francois Molins.

În lumina noilor elemente, conducerea anchetei a fost încredinţată magistraţilor specializaţi de la parchetul antiterorist, a adăugat într-un comunicat sursa citată.

Atacatorul, neidentificat, care era "înarmat cu o armă albă" şi "cu un dispozitiv exploziv fals" s-a prezentat în faţa comisariatului, şi-a scos arma şi a strigat: 'Allah Akbar!' înainte de a fi împuşcat mortal de poliţişti", a mai menţionat procurorul. 

caine politie

Poliţia a cerut trecătorilor să se refugieze în magazinele de pe stradă, iar locuitorilor din zonă să plece de la ferestre şi de la balcoane şi să tragă perdele. O grădiniţă din apropiere a fost închisă.

Trafic a fost oprit pe Bulevardul Barbes, doar ambulanţele şi vehicule de poliţie pot să treacă prin zonă.

Potrivit unui jurnalist de la France 2, care citează o sursă din poliţie, un al doilea atentator sinucigaş ar putea să fi fugit.

franta paris

Incidentul are loc la exact un an de la atacurile asupra săptămânalului satiric Charlie Hebdo. Preşedintele francez François Hollande va anunţa joi noi propuneri de întărire a securităţii pentru combaterea ameninţării teroriste, informează France Presse. 

 Potrivit unor surse din anturajul preşedintelui, acesta va prezenta detaliile unui proiect de lege în curs de elaborare, ce va înăspri Codul penal în scopul combaterii mai eficiente a „crimei organizate“ şi „terorismului“.

Printre prevederile principale ale textului — care va examinat în guvern în luna februarie — se numără flexibilizarea regulilor de recurgere la arme de către poliţişti, măsură reclamată de mult timp de forţele de ordine, şi extinderea posibilităţilor de efectuare de percheziţii pe timpul nopţii.

Măsurile preconizate urmează să permită „întărirea cu titlu permanent a instrumentelor şi mijloacelor puse la dispoziţia autorităţilor administrative şi judiciare“ franceze, în afara situaţiei de stare de urgenţă decretate după atentatele din 13 noiembrie şi care, în principiu, se va încheia la sfârşitul lunii viitoare. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite