Ungaria. Primarul din Gyor demisionează în urma scandalului privind participarea la o orgie sexuală VIDEO

0
0

În Gyor, al şaselea oraş ca mărime al Ungariei, vor avea loc noi alegeri. Proaspătul primar reales, Zsolt Borkai, va demisiona, vineri, din cauza implicării sale într-un scandal sexual care a erodat susţinerea pentru partidul de guvernământ Fidesz la alegerile locale de luna trecută.

Zsolt Borkai, câştigător al medaliei de aur la gimnastică la Jocurile Olimpice de la Seul în anul 1998, căsătorit şi tată a doi copii, a apărut într-o înregistrare video cu o orgie sexuală pe un iaht în Adriatica, publicată de presă cu numai câteva zile înaintea alegerilor din 13 octombrie. Unii analişti sunt de părere că apariţia acestei înregistrări s-a numărat printre factorii ce au contribuit la rezultatele sub aşteptări obţinute de partidul premierului Viktor Orban la aceste alegeri, în urma cărora Fidesz a pierdut postul de primar al capitalei Budapesta.

Într-o scrisoare deschisă adresată locuitorilor din oraşul Gyor, unde Zsolt Borkai a fost reales primar, el anunţă că a decis să demisioneze pentru a nu afecta imaginea partidului şi dezvoltarea oraşului, cerând totodată scuze pentru ceea ce admite că a fost o greşeală pe care şi-o asumă. ”Suport consecinţele şi îmi asum responsabilitatea”, menţionează el în scrisoare. Zsolt Borkai demisionase deja din Fidesz, dar acum a decis să renunţe şi la postul de primar.

Nu este însă clar cine şi cum a făcut acea înregistrare pe iahtul din Adriatica în timpul unei călătorii pe care Zsolt Borkai a descris-o drept una privată şi pentru care asigură că a suportat cheltuielile.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite