Ungaria continuă să se opună planului UE de interzicere a petrolului rusesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Ungaria continuă să blocheze propunerea Uniunii Europene de a interzice importurile de petrol din Rusia, ţinând astfel pe loc întregul pachet de sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse, potrivit Bloomberg.

Uniunea Europeană urmăreşte să interzică importul petrolului rusesc în următoarele şase luni dar a oferit Ungariei şi Slovaciei permisiunea să importe ţiţei rusesc până la sfârşitul anului 2024, iar Republicii Cehe până în iunie a aceluiaşi an, deoarece depind în mare măsură de petrolul lui Putin. Păsuirea nu a convins Ungaria, care a continuat să se opună planului de interzicere a petrolului rusesc, potrivit sursei citate, astfel că întâlnire celor 27 de ambasadori ai UE s-a încheiat duminică fără un acord, fiind aşteptat ca discuţiile să se reia zilele următoare, relatează Bloomberg

UE a făcut eforturi pentru ca sancţiunile să fie încheiate de Ziua Victoriei, sărbătorită de Rusia la 9 mai, dată la care Moscova comemorează sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Sancţiunile care ar bloca importul de petrol rusesc ar pune mai multă presiune asupra Moscovei.

Conform planului UE transmis statelor membre săptămâna trecută, companiilor europene şi persoanelor fizice li s-ar interzice, de asemenea, să furnizeze nave şi servicii, cum ar fi asigurările, necesare pentru transportul petrolului în ţări terţe. Măsurile ar intra în vigoare în termen de trei luni. 

De altfel, potrivit surselor citate, Grecia şi Cipru se opuneau părţii din pachetul de sancţiuni care făceau referire la transportul maritim.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite