Ungaria cere negocieri de pace imediate. Balázs Orbán: Unele ţări UE au fost prea dornice de o luptă cu Vladimir Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Balázs Orbán FOTO Twitter
Balázs Orbán FOTO Twitter

Ungaria cere negocieri de pace imediate pentru a pune capăt războiului dintre Ucraina şi Rusia, avertizând că un conflict prelungit va alimenta o criză economică care va pune în pericol guvernele din întreaga Europă, relatează FT.

O încetare rapidă a focului în războiul care durează de patru luni este "singura şansă" a Europei de a evita o recesiune paralizantă, a declarat Balázs Orbán, directorul politic al premierului ungar Viktor Orbán, prognozând că alte guverne din UE vor trece de la susţinerea militară a Ucrainei la "raţionalitate" şi la o încetare rapidă a conflictului în următoarele câteva luni.

Budapesta a fost mult timp cel mai apropiat partener al Moscovei în cadrul UE şi a provocat frustrări la Bruxelles de la începutul războiului pentru reticenţa sa de a rupe toate legăturile cu Rusia şi de a-şi declara sprijinul fără echivoc pentru preşedintele ucrainean Zelenski.

Unele dintre ţările UE au fost prea dornice de o luptă cu preşedintele rus Vladimir Putin, luptă ce antrenează continentul în criză, a declarat Balázs Orbán într-un interviu pentru Financial Times.

"Ei vor să lupte în război. Ei văd că îl pot învinge pe Putin, că pot ocupa Kremlinul şi acesta este scopul lor", a declarat Orbán.

Comentariile sale intră în conflict cu retorica venită din aproape toate statele NATO şi UE în sprijinul campaniei militare a Kievului de ripostă împotriva invaziei ruseşti, precum şi cu trimiterea de arme în valoare de miliarde de dolari de la începutul războiului.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite