Un strănepot al lui Napoleon I, candidat pentru Parlamentul European pe o listă suveranistă

0
Publicat:

Un strănepot îndepărtat al lui Napoleon I, Joachim Murat, va candida la alegerile europene pe o listă suveranistă, a anunţat el vineri într-un comunicat de presă pentru AFP, citată de Agerpres.

„Napoleon trecând Alpii” (tablou de Jaques-Louis David). FOTO Wikipedia
„Napoleon trecând Alpii” (tablou de Jaques-Louis David). FOTO Wikipedia

În vârstă de 50 de ani, Joachim Murat se prezintă ca descendent al mareşalului Imperiului şi rege de Napoli Joachim Murat (1767-1815), care a fost cumnatul lui Napoleon I prin căsătoria sa cu sora acestuia, Caroline Bonaparte.

El se va afla pe poziţia a treia pe lista „Noi Poporul”, condusă de Georges Kuzmanovic, fost purtător de cuvânt al La France Insoumise (Franţa Nesupusă, extrema stângă), un partid francez pe care l-a părăsit în 2018 pentru a-şi fonda mişcarea Republique Souveraine (Republica Suverană).

Pe listă vor figura, de asemenea, Philippe Gregoire, fermier şi preşedinte al SAMU Social Agricole, o asociaţie care apără fermierii aflaţi în dificultate, şi scriitorul francez Olivier Delorme, anunță Murat.

„Să dăm puterea înapoi naţiunilor şi popoarelor”

Joachim Murat, fost ofiţer paraşutist, se prezintă ca fiind „pasionat de Franţa şi de modelul său social, care nu mai poate suporta distrugerea sa programată de către susţinătorii Europei federaliste”.

„Este timpul să dăm puterea înapoi naţiunilor şi popoarelor, în faţa unei birocraţii europene opresive şi a unei elite politice care a trădat principiile fundamentale ale democraţiei, suveranităţii şi libertăţii".

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite