Un număr de 11 persoane au evadat dintr-un centru de detenție a migranțor ilegal din Franța

0
Publicat:

În total, 11 persoane au evadat luni dintr-un centru administrativ din apropierea Parisului, unde sunt reţinuţi străini aflați în timpul procedurii premergătoare expulzării, au informat autorităţile poliţieneşti, notează AFP, scrie Agerpres.

Poliție Franța FOTO: Shutterstock
Poliție Franța FOTO: Shutterstock

Luni „dimineaţă la orele 09.00, a fost constatată o evadare. Este vorba despre 11 indivizi care au forţat o fereastră după care au reuşit să taie gardul”, a comunicat prefectura poliţiei din capitala Franţei, Paris, care a precizat că „nu s-a declanşat nicio alarmă”.

Evadarea celor 11 persoane s-a produs de la centrul de detenţie administrativă (CRA) Paris-Vincennes, o clădire înconjurată de garduri care are 235 de locuri.

Un CRA este un centru închis, păzit de poliţie, găzduind străini făcând obiectul unei decizii de expulzare, în aşteptarea trimiterii lor forţate în ţara de origine.

„Supravegherea a fost întărită la faţa locului, iar evadaţii sunt căutaţi activ”, a adăugat aceeaşi sursă.

Niciunul din cei 11 evadaţi nu au dosar pentru radicalizare islamistă, potrivit unei alte surse din poliţie.

Evadarea s-a produs la două zile după izbucnirea unui incendiu, care nu s-a soldat cu răniţi, şi o altă tentativă de evadare în acelaşi CRA.

Sâmbătă, în jurul orelor 22.30, poliţia a intervenit pentru stingerea un incendiu declanşat într-un dormitor. Profitând de situaţia creată, unele persoane reţinute au încercat să evadeze tăind gardul sau spărgând geamuri înainte de a reveni calmul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite