Un nou grup în Parlamentul European: „Reînnoim Europa“. Cine sunt membrii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul liberal (ALDE) din Parlamentul European şi progresiştii preşedintelui francez Emmanuel Macron au decis să-şi numească alianţa „Reînnoim Europa“, scrie Politico.

Noul grup cuprinde ALDE, La Republique En Marche (partidul lui Macron), precum şi alţii. Partidul lui Macron a informat că a dorit să evite cuvântul „liberal“, pentru că este folosit des în Franţa cu sens negativ, ca o reprezentare a ultra-capitalismului „fără suflet“.

„Grupul ALDE din Parlamentul European a fost redenumit REÎNNOIM EUROPA“, a scris pe Twitter Chris Davies, membru din partidul britanic al Liberal Democraţilor. „Acest lucru ar trebui să mulţumească partenerii noştri francezi, însă mulţi dintre noi ne vom referi la grupare ca Grupul Liberal“.

Conform Politico, au mai fost luate în considerare numele „Europenii“, „Europa Înainte“, precum şi „alte variante care să cuprindă cuvântul Europa“.

Noul grup dispune de 110 mandate în legislativul recent ales, cu 41 mai multe decât vechiul grup ALDE, în mare parte datorită partidului lui Macron, precum şi Liberal Democraţilor din Marea Britanie. Delegaţia franceză este cea mai numeroasă din noul grup.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite