Un mort la Mîkolaiv şi o şcoală distrusă la Harkov în urma unor bombardamente efectuate de ruşi

0
0
Clădiri distruse de bombardamente ruseşti la Harkov FOTO EPA-EFE
Clădiri distruse de bombardamente ruseşti la Harkov FOTO EPA-EFE

Cel puţin o persoană a fost ucisă la Mîkolaiv, iar o şcoală a fost distrusă la Harkov, în bombardamente ruseşti care au vizat mai multe localităţi din sudul Ucrainei, anunţă sâmbătă autorităţile ucrainene, relatează AFP.

Un civil a fost ucis, iar alţ şase au fost răniţi în noaptea de vineri spre sâmbătă în bombardarea unui cartier locuit, la Mîkolaiv (sud), unde mai multe imobile au fost avariate, anunţă sâmbătă într-o postare pe Telegram procurorul regional Vitali Kim.

La Harkov (est), al doilea cel mai important oraş ucrainean, trei rachete de tip S-300 au lovit sâmbătă dimineaţa o şcoală care a luat foc, a anunţat primarul oraşului, Igor Terehov.

Clădirea principală a fost distrusă, potrivit primarului, care publică pe Telegram imagini care surprind clădirea în flăcări.

Nicio informaţie cu privire la eventuale victime nu era disponibilă imediat.

Cel puţin cinci rachete de tip S-300 au fost trase asupra Harkovului în noaptea de vineri spre sâmbătă, potrivit guvernatorului regiunii, Oleg Sinegubov.

În regiunea Doneţk - care se află în centrul ofensivei ruseşti în est - autogara şi clădiri din vecinătate au fost avariate într-un atac aerian la Sloviansk, potrivit guvernatorului regional Pavlo Kirilenko.

La Siversk, un centru de prestaţii de servicii sociale a fost avariat fără să se înregistreze victime.

Atacuri au atins localităţile Nikopol şi Cernovogrigorivka, în regiunea Dnepropetrovsk, situată în zona central-estică, fără să facă victime, a anunţat preşedinţia ucraineană.

”Forţe ucrainene au efectuat atacuri ţintite vizând depozite şi poziţii ale personalului militar rus la Ciornobaiivka, Nova Hakovka, Brîlivka şi în zona Berîslav şi Kahovka”, anunţă preşedinţia ucraineană, fără să facă precizări.

Aceste atacuri au loc în cadrul unei contra-ofensive în regiunea Herson - ocupată în mare parte de către Rusia de la începutul războiului.

Forţele ucrainene au înregistrat un succes săptămâna aceasta, după ce au distrus parţial podul strategic Antonivski, la periferia Hersonaului, un punct-cheie de aprovizonare, pentru că este singurul care asigura o legătură între malul de sud al Dnipro şi restul regiunii Herson.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite