Şeful MI6: „Rusia nu va câştiga războiul din Ucraina”. Care este motivul

0
0
FOTO Profimedia/ Tass
FOTO Profimedia/ Tass

Rusia „nu mai are forţă” în războiul său împotriva Ucrainei, a declarat sâmbătă, într-un scurt comentariu pe Twitter, şeful agenţiei britanice de informaţii externe MI6, Richard Moore, relatează The Guardian.

Comentariul său vine după ce ministerul britanic al apărării a spus că Kremlinul este „din ce în ce mai disperat”.

„Rusia a pierdut zeci de mii de soldaţi şi foloseşte arme din epoca sovietică. Rachetele lor învechite ucid şi rănesc ucraineni nevinovaţi. Rusia nu va câştiga acest război nedrept”, se arată în postarea ministerul britanic al apărării de pe Twitter.

​Ministerul britanic al Apărării a precizat în evaluarea sa de sâmbătă privind războiul din Ucraina că militarii ucraineni ar fi respins atacurile la scară mică ale ruşilor în zona oraşului Doneţk, iar ruşii au improvizat poduri de pontoane în Herson pentru a compensa distrugerea recentă a podurilor din apropiere.

William Alberque, director de strategie, tehnologie şi control al armelor la Institutul Internaţional pentru Studii Strategice, a declarat pentru Insider că HIMARS este „exact sistemul potrivit la momentul potrivit” pentru Ucraina din cauza modului în care Rusia luptă.

El a spus că unităţile de infanterie şi blindate ale Rusiei sunt vulnerabile, deoarece sunt extrem de dependente de lanţul lor de aprovizionare şi că lipsa de încredere a Rusiei în oficialii de rang inferior pentru a lua decizii înseamnă că trebuie să aducă mai mulţi comandanţi de rang înalt aproape de luptă.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite