Ambasada Rusiei în Regatul Unit cere spânzurarea membrilor Regimentului Azov

0
0
Membri ai Regimentului Azov care s-au predat la oţelăria Azovstal FOTO EPA-EFE
Membri ai Regimentului Azov care s-au predat la oţelăria Azovstal FOTO EPA-EFE

Ambasada Rusiei în Regatul Unit a publicat pe contul său oficial de Twitter un mesaj în care afirmă că membrii Regimentului Azov trebuie spânzuraţi.

„Militanţii (Azov, n. red.) merită să fie executaţi, dar să nu moară prin împuşcare, ci prin spânzurare, pentru că nu sunt soldaţi adevăraţi. Merită o moarte umilitoare”, se arată în mesajul publicat sâmbătă dimineaţă.

Mesajul este însoţit de un filmuleţ în care un cuplu prezentat a fi din Mariupol susţine că suferă din cauza unor bombardamente efectuate de Regimentul Azov.

Twitter recunoaşte că mesajul încalcă politica sa privind interzicerea instigării la ură, dar precizează că îl lasă accesibil pe motiv că ar putea fi de interes pentru public.

Regimentul Azov, descris neonazist de către Moscova, a intrat în colimatorul forţelor ruse după ce a apărat oraşul Mariupol de separatiştii proruşi în 2014 şi a opus o rezistenţă dârză în războiul actual din Ucraina.

Circa 2.500 de membri ai acestui regiment s-au predat şi au ajuns în capivitate la ruşi. 

Vineri, Ministerul rus al Apărării a acuzat Ucraina că a bombardat o închisoare din regiunea Doneţk în care se află membri ai Regimentului Azov.

Ucraina a respins categoric această acuzaţie şi a denunţat o „operaţiune clasică sub steag fals” operată în vederea deturnării atenţiei de la crime şi tortură. Kievul a solicitat de asemenea o anchetă din partea ONU şi Crucii Roşii.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite