Un ministru ucrainean a răbufnit după ce a găsit închise adăposturi antiatomice la Kiev VIDEO

0
Publicat:

Un înalt oficial guvernamental ucrainean și-a exprimat duminică "neîncrederea" după ce a aflat că aproape jumătate din adăposturile antiaeriene din Kiev inspectate în timpul unui audit erau închise sau improprii pentru utilizare.

Adăpost antiaerian la Kiev FOTO: captură video
Adăpost antiaerian la Kiev FOTO: captură video

Președintele Volodimir Zelenski a ordonat vineri o inspecție a tuturor adăposturilor ucrainene, la o zi după ce trei persoane au fost ucise la Kiev, pentru că nu au putut avea acces la unul din adăposturi în timpul unui atac aerian rusesc, scrie reuters.com.

Oleksandr Kamyshin, ministrul ucrainean al industriilor strategice, a declarat că din cele 1.078 de adăposturi examinate în prima zi, 359 erau nepregătite și alte 122 erau închise, în timp ce 597 au fost considerate utilizabile.

"Am primit cu neîncredere faptul că jumătate erau deschise și considerate pregătite", a scris el pe aplicația de mesagerie Telegram.

"Ieri, când am verificat selectiv adăposturile din cartierul Obolon împreună cu primarul nostru, majoritatea absolută a adăposturilor erau închise."

Kamyshin a declarat că inspecțiile, care au loc în contextul în care invazia la scară largă a Kremlinului în Ucraina, aflată acum în cea de-a 17-a lună, vor continua.

Rusia a intensificat atacurile regulate asupra Kievului de la începutul lunii mai, în special noaptea, în ceea ce oficialii spun că este o încercare de a afecta moralul înainte de o contraofensivă ucraineană mult așteptată pentru a recupera teritoriul ocupat de Rusia.

Decesele de joi au provocat o revoltă publică și o promisiune de răspuns dur din partea lui Zelenski, care păre să-l vizeze primarul Kievului, Vitali Klitschko, care s-a mai confruntat cu președintele.

Klitschko a recunoscut vineri, la o reuniune a comitetului local, că poartă o parte din responsabilitate, dar a spus că și alții sunt de vină, în special aliații președintelui care au fost numiți să conducă districtele orașului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite